Valamar Riviera dobio prestižnu Q oznaku izvrsnosti

(Arhiva GI)
(Arhiva GI)

Ministarstvo turizma dodijelilo je prestižnu oznaku kvalitete Q porečkom hotelu s četiri zvjezdice Valamar Riviera i Villa Parentino zbog sustavnog ulaganja i upravljanja kvalitetom. Oznaku Q uručio je ministar turizma Darko Lorencin, a u ime Valamara certifikate je preuzeo Denis Prevolšek, direktor hotela.

Riječ je o oznaci koja je izrađena u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i strukovnim udrugama, a dodjeljuje se prema Pravilniku za dodjele oznake kvalitete ugostiteljskog objekta s ciljem poticanja izvrsnosti, nagrađivanja i promoviranja kvalitetnih hotela. Pravilnik propisuje stroge uvjete za dobivanje Q oznake, među kojima se mjeri kvaliteta zadovoljstva i zaposlenih i gostiju, poslovanje u skladu s ekološkim standardima, propisanim procedurama, suradnja hotela na područjima upravljanja turističkom destinacijom, obrazovanja, zaštite okoliša i zdravstva te baštine. Priznanje porečkom hotelu još jedan je u nizu dokaza da je kvaliteta jedan od ključnih elemenata u jačanju hrvatskog turizma odnosno, boljeg pozicioniranja Hrvatske na međunarodnoj ljestvici konkurentnosti.

Tijekom svečanosti dodjele priznanja rečeno je da je svrha ove oznake stvaranje prepoznatljivosti na tržištu te poticanje i nagrađivanje hotela koji su postavili visoke parametre iznad tržišnog standarda, ali i dokazali da tom kvalitetom znaju upravljati.

- Ovo priznanje, ali i brojna druga koja su do sada osvojili Valamarovi hoteli i kampovi, ali i naši zaposlenici, dokaz su našeg strateškog opredjeljenja da kontinuirano ulažemo u kvalitetu i izvrsnost usluge koju pružamo. Pozdravljamo ovu inicijativu jer oznake poput Q potiču prepoznatljivost i povjerenje gostiju u izvrsnost hotela što je izrazito važno na tržištu, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Rivijere d.d.

Oznaka kvalitete koja je dodijeljena porečkom hotelu Valamar Riviera i Villi Parentino predstavlja prvi ovakav certifikat dodijeljen nakon testnog perioda primjene pravilnika. U ekskluzivnom klubu hotela koji su prošli strogo ocjenjivanje i zaslužili ovu oznaku još se nalaze Valamarov hotel Valamar Lacroma Dubrovnik te hoteli Monte Mulini u Rovinju i LeMeriden Lav u Splitu (Podstrani). (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter