Valamar Riviera djeci poklanja tisuću noćenja na moru


Valamar Riviera već treću godinu za redom provodi program "Tisuću dana na Jadranskom moru" kojim će dodijeliti donacije za potporu projektima usmjerenima na rad s djecom. Na natječaj koji je bio otvoren od 11. do 27. travnja mogle su se prijaviti institucije, škole i registrirane udruge sa sjedištem u Hrvatskoj.

U okviru ovog nacionalnog programa, donacija Valamar Riviera dodijelit će tisuću besplatnih noćenja s uključenom uslugom polupansiona ili pansiona u jednom od svojih hotela i ljetovališta te kampova. Donacije se dodjeljuju u svrhu podupiranja projekata za rad s djecom bez odgovarajuće obiteljske skrbi, iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, s određenim zdravstvenim poteškoćama kojima bi boravak na moru koristio u smislu liječenja ili oporavka te djeci s posebnim potrebama, poručili su iz Odnosa s javnošću tvrtke Valamar Rivijere. Napominju da je povjerenstvo sukladno uvjetima natječaja zaprimilo prijavnice od ukupno 34 udruge, institucije i škole, a besplatna noćenja odobrit će se za 28 udruga i škola prema raspoloživim terminima u Valamarovim hotelima, ljetovalištima i kampovima.

U okviru ovog programa, Valamar Riviera je tijekom protekle dvije godine omogućila besplatno ljetovanje za više od 650-ero djece iz cijele Hrvatske. "Tisuću dana na Jadranskom moru" provodi se u okviru Valamarovog programa društveno odgovornog poslovanja "Veliko srce Valamara"  kroz koji tvrtka aktivno podupire udruge i inicijative u lokalnoj zajednici, brine o najugroženijim i najpotrebitijim slojevima društva te doprinosi razvoju kulture uzajamnosti.

- Svi sudionici natječaja kojima je odobrena donacija, pismenim putem dobit će potvrdu o odobrenoj donaciji,odnosno ukupnom broju odobrenih noćenja i veličine grupe tj. broja djece i stručnih voditelja u grupi te duljini trajanja besplatnog smještaja uz prijedlog mogućeg termina, destinacije i objekta u kojem će grupa moći boraviti. Donacije će biti realizirane u međusobnom dogovoru davatelja i primatelja donacije sukladno slobodnim kapacitetima i organizacijskim mogućnostima smještaja grupa te raspoloživim terminima tijekom predsezone i posezone ove godine.

Besplatno ljetovanje ove godine dobili su udruga Restart, Osnovna škola Mate Lovraka, Udruga udomitelja djece PGŽ DAMDOM, SOS-Dječje selo Hrvatska, Osnovna škola Komarevo, 1. osnovna škola Čakovec, udruga "Korak dalje", Osnovna škola Katarina Zrinska Mečenčani, udruga Uspon, udruga "Mali zmaj", dječji vrtić Petrinjčica, projekt građanske demokratske inicijative - P.G.D.I., udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama "Latice", udruga osoba s intelektualnim teškoćama Krapina, udruga "Sfera", udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Vukovarski leptirić" 2 / 2, udruga mladih Roma Rijeka "Romska budućnost", udruga "Dira Rijeka", Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Podravsko sunce Koprivnica", D.O.I. "Zvjezdice", Gunja, udruga za autizam Pogled, udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije "Zipka", košarkaški klub Ghia Staff Pazin, Osnovna škola 22. lipnja, udruga udomitelja djece i odraslih osoba Veliko srce Čazma, udruga Sunce Novi Marof te udruga roditelja vitalno ugrožene djece "Kolibrići" (D. B. P., B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter