Valamar osigurao besplatno ljetovanje za 350 djece


Turistička kompanija Valamar temeljem dva donacijska programa "Tisuću dana na Jadranskom moru" za djecu i "Volimo Jadransko more" za zaštitu Jadrana dodijelila je 1400 besplatnih noćenja u svojim objektima na Jadranu za više od 350 djece i njihovih voditelja, te 105.000 kuna za projekte zaštite jadranske obale i mora.

Oba donacijska programa Valamar provodi drugu godinu za redom u sklopu društveno odgovornog poslovanja i temeljem natječaja na koji im je ove godine za ljetovanje djece stiglo 17 prijava, a svima je odobreno besplatno ljetovanje.

Riječ je o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, te onoj s posebnim potrebama i zdravstvenim poteškoćama, a prednost su imala djeca koja još nikad nisu ljetovala na moru.

U okviru programa "Volimo Jadransko more" Valamar s ukupno 105.000 kuna nagrađuje projekte Adriatic Debris Hotspots – Žarišta morskog otpada (Jadranski pomorski institut Zagreba), Nove tehnologije u istraživanju morskih sisavaca na Jadranu – primjena bespilotnih letjelica (Plavi svijet Institut za istraživanje i zaštitu mora, podružnica Vis), Neka plavo ostane plavo – kratki dokumentarni video o problematici morskog otpada (Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce iz Splita) i Očistimo naše prirodne plaže na Silbi (Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter