Valamar dovodi Parni valjak u Labin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon višegodišnje stanke lani se skromno započelo s manifestacijom Božić u Labinu. Ove godine nastavljamo, ali koracima od sedam milja. Nudimo tri dana božićnog ugođaja, rekla je u četvrtak na konferenciji za novinare zamjenica labinskog gradonačelnika Eni Modrušan.

Tri će dana Labin biti u prazničnom raspoloženju. Manifestacija započinje u četvrtak 22. prosinca, koncertom glazbenika i pjevačkog zbora labinske Umjetničke škole. Nastavlja se u petak, velikim večernjim koncertom najbolje hrvatske rock grupe Parni Valjak, a subota je rezervirana za mnoge manifestacije na kojima će se naći za svakoga ponešto. Uz koncert Parnog Valjka koji se održava u petak, ostale će dane s velike pozornice u samom centru grada, građane i posjetitelje uveseljavati mnogi lokalni izvođači, među kojima i operni pjevač Zoran Tomaić i  Vesna Nežić Ružić.

Novac za Ligu

- Iznimno me veseli da se organizaciji jedne tako velike manifestacije, kojom se nadamo u Labin privući ljude s prostora čitave Istre pa i šire, priključio velik broj ljudi, tvrtki i poduzetnika, naglasio je Sandi Sinožić, direktor  Operacija Valamara. Uz ostalo Valamar građanima nudi besplatan koncert grupe Parni Valjak i neka to bude naš skromni doprinos ove velike proslave u našem gradu. Pogotovo me raduje sinergija Grada Labina, javnih ustanova, poduzetnika, ugostitelja da takve manifestacije prerastu u nešto tradicionalno, rekao je Sinožić.

Dragan Balaban, direktor tvrtke Velesajam, organizator manifestacije, pojasnio je kako će svi koncerti, a pogotovo onaj Parnog Valjka, biti na najvećoj produkcijskoj razini. Raduje i to što je na sva događanja, predstave i koncerte ulaz besplatan.

Direktorica Turističke zajednice Radmila Kos Paliska napomenula je da božićno slavlje ima i humanitarni karakter. Zahvaljujući Udruzi Mendula, TZ Labin i LAG-u Istočna Istra, sve dane slavlja prodavat će se Božićna lutrija u kojoj je svaki listić dobitni, a prihod namijenjen  labinskoj Ligi protiv raka  za liječenje njihove teško oboljele članice, Sandre Brubnjak.

Vlakić za djecu

Sva tri dana slavlja, Udruženje obrtnika Labin na čelu s tajnicom Alis Šaina pobrinut će se da desetak ugostitelja zajedno s učenicima Srednje škole Mate Blažine, servira građanima blagdansku marendu, kao što to čine posljednjih sedam godina.

- Ove će godine sve biti još bolje, veće i bogatije, rekla je Šaina.

Loredana Ružić Modrušan, informirala je javnost, kako će centar grada tri dana biti zatvoren za sav promet te da će na relaciji Centar - Trg Labinskih Rudara  – Kature sve vrijeme za one najmlađe prometovati vlakić. Za najmlađe je spremno mnoštvo predstava, nastupa plesača i pjevača, koncert gradskog orkestra.

Pokrovitelji i organizatori manifestacije su Valamar Riviera, Grad Labin, Maslinica koja daruje veliki vatromet, TZ Grada Labina, Alkes, Rockwool, TE Plomin, Holcim, Velesajam te Udruga Mendula. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter