Valalta prvi certificirani FKK kamp

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rovinjski naturisticki kamp Valalta prvi je u Europi dobio certifikat naturistickog sustava kvalitete koji dodjeljuje Internacionalna naturisticka federacija (INF) i Društvo naturista Hrvatske (DNH). Taj su dokument direktorici marketinga u Valalti Tanji Maric u prostorijama Istarske županije u Puli u utorak urucili predsjednica INF-a Sieglinde Ivo i Davorin Zugcic iz DNH-a.

Zugcic je kazao da je ideja o sustavu certificiranja kampova predložena na kongresu INF-a u Valalti 2004., a kasnije je potvrdena na kongresu u Španjolskoj 2006. te u Brazilu 2008. Potaknuo ju je nizozemski savez naturista zbog prigovora vecine clanova INF-a da postoje vrlo razliciti pristupi u shvacanju naturizma i naturistickoj ponudi, što ih udaljava od izvornih naturistickih nacela, stoga je bilo potrebno izraditi jedan standardni okvir za unificiranje osnovnih naturistickih potreba.

"Ministarstvo turizma je u pripremi ove turisticke sezone sugeriralo svim turistickim subjektima da krenu u pojacanu turisticku promidžbu. Mi smo to ucinili certificiranjem naturistickih kampova, od kojih je Valalta prva. Tim ce potezom kampovi postati prepoznatljivi po kvaliteti u Europi", kazao je Zugcic.

Inace, certifikacija naturistickih kampova u cijeloj Europi trebala bi se realizirati u sljedece tri godine. Iskustva, koja bi se prikupila u tom probnom razdoblju, bila bi osnova za prihvacanje certifikacije kao direktive INF-a i za ostale zemlje clanice INF-a na kongresu 2012. u Hrvatskoj u Koversadi.


Podijeli: Facebook Twiter