Valalta najbolji naturistički kamp u Europi

Valalta (M. MIJOŠEK/Arhiva)
Valalta (M. MIJOŠEK/Arhiva)

Rovinjski naturistički kamp Valalta ne samo da je ove godine dobio prestižnu oznaku kvalitete BestCamping koju od lani zajednički dodjeljuju njemački automobilski klub ADAC te nizozemski ANWB, već ga je nizozemski autoklub proglasio i najboljim naturističkim kampom u Europi za ovu godinu.

Značajno je i da je u utrci za najbolji naturistički kamp Europe Hrvatska imala čak dva predstavnika, i to iz Istre - uz Valaltu je nominiran i porečki Solaris.

Inače, ADAC i ANWB ponovno su složni - oznaku kvalitete BestCamping u Hrvatskoj u 2014. ponovno će nositi najkvalitetniji istarski kampovi Park Umag u Umagu, Lanterna u Taru, Valalta, kao i zadarski Zaton te po prvi put kamp Krk.

Kamp Lanterna može se pohvaliti još jednim priznanjem, i to vodiča za britanske i nizozemske kampiste Alan Rogers u kategoriji "Progress Award".

Sva ova priznanja te najnoviji vodiči za kampiste ADAC-a i ANWB-a predstavljeni su nedavno na velikim turističkim sajmovima CMT u Stuttgartu te Vakantiebeurs u Utrechtu koji slove kao jedni od najznačajnijih sajmova za kampiste u Europi. Njemačka i Nizozemska pokrivaju gotovo 44 posto ukupnog fizičkog prometa u hrvatskim kampovima. (B. BAN)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter