Vaha: Nisam dao ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dinamov trener Vahid Halilhodžic danas je iznio svoju stranu price o tome zbog cega je na izlaznim vratima  zagrebackog kluba, istaknuvši da nije istina da je podnio ostavku te da ce njegovi odvjetnici preuzeti stvar u ruke.

Govoreci na konferenciji za novinare o dogadajima od prošlog petka na prvenstvenoj utakmici protiv Intera, Halilhodžic je kazao da je izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamic na poluvremenu ušao u svlacionicu te izvrijedao njega i igrace, te da mu je kazao da više nece voditi Dinamo.

Treba podsjetiti da je prije samo deset dana Mamic izjavio da je uvjeren da ce Halilhodžic ostati trener Dinama.

- Iz Dinama sada tvrde da sam dao ostavku, ali to nije istina. Imam svjedoke koji ce potvrditi što se dogodilo. Ne znam kako ce sve završiti, ali sada su moji odvjetnici na potezu, rekao je Halilhodžic, dodavši da su ga razocarale izjave predsjednik kluba Mirka Barišica.

Naime, jucer su hrvatski mediji prenijeli izjavu Barišica, koji je kazao da Halilhodžic nije imao namjeru biti trener te da samo želi novac. Dinamo bi navodno u slucaju da je urucio otkaz Halilhodžicu trebao isplatiti Vahi više od milijun eura zbog prijevremenog raskida ugovora.

- Halilhodžic je i dalje trener Dinama i nije podnio ostavku. Mi smo upravi Dinama poslali pismeni prijedlog za sporazumni raskid ugovora i sada cekamo odgovor. Što se tice toga da Halilhodžic trenutno ne vodi momcad, on to ne može cak i kada bi to htio jer mu lijecnici to ne bi dopustili buduci da ga ocekuju detaljne lijecnicke pretrage, izjavio je Halilhodžicev odvjetnik Damir Primorac.

Halilhodžic je preuzeo Dinamo 16. kolovoza prošle godine, nakon što je Velimir Zajec dobio otkaz zbog ispadanja u 3. pretkolu Lige prvaka od moldavskog Sheriffa. U vrlo kratkom vremenu uspio je preporoditi momcad i Dinamo je izborio ulazak u natjecanje po skupinama Europske lige, te je u skupini s Villarrealom, Club Bruggeom i PAOK-om do zadnjeg kola bio u igri za prolazak u nokaut fazu natjecanja.

Takoder, nedavno je Dinamo po šesti put zaredom osvojio naslov prvaka Hrvatske, a u finalu domaceg kupa igra protiv Varaždina. Halilhodžic je vec 13. trener Dinama u eri Zdravka Mamica.

Mamic: Halilhodžic me nije pustio u svlacionicu

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamic izjavio je danas da treneru Vahidu Halilhodžicu nije dao otkaz te da želi sporazumni raskid suradnje.

Govoreci o dogadajima od prošlog petka na prvenstvenoj utakmici protiv Intera, Mamic je na konferenciji za novinare ustvrdio da nije rekao Halilhodžicu da mu daje otkaz.

- Vaha se i dalje smatra trenerom, iako je tražio nacin da napusti Dinamo i uzme novac. Predlažem Halilhodžicu da se mirno i sporazumno rastanemo, protiv sam toga da sada vodimo pravnu bitku, kazao je Mamic.

- Iako je Halilhodžic više puta rekao da imam pravo doci u svlacionicu, u devet mjeseci kako on vodi Dinamo nikada nisam ušao u svlacionicu, i on je prvi trener otkako sam u Dinamu da nisam dolazio u svlacionicu. Što se tice onoga što se dogodilo u petak na susretu protiv Intera, moram reci da je momcad u prvom poluvremenu igrala sramotno i bio sam ljut na igrace.

Zamolio sam Vahu da me u poluvremenu pusti u svlacionicu da se obratim igracima. On mi je rekao da to ne bi bilo dobro te da ce on razgovarati s igracima, a na odlasku mi je dobacio da mu je dosta i što si ja umišljam. Time me je osramotio, izjavio je Mamic.


Podijeli: Facebook Twiter