Vabriga: Najbolji su sardoni iz Tamarisa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ekipa iz kuhinje hotela Tamaris, mladi Ivan Ergović i Valentina Golub, osvojili su nagradu žirija i publike sardonima pripremljenim s rajčicom u košarici od lisnatog tijesta na subotnjem gastronomskom natjecanju u pripremanju jela od sardona.

Natjecanje se održalo u sklopu istoimene fešte, a sudjelovale su još i ekipe iz restorana Santa Marina te novinari Glasa Istre. Posjetitelji i peteročlani žiri, sastavljen od predsjednika Drage Orlića, kompozitora Alfija Kabilja, talijanskog novinara s televizije "Tele Veneto" Giorgia Alfina, novinara iz "Il mattino di Padova" Renata Malarana i profesora kuharstva Stanislava Poropata, osim nagrađenog jela kušali su još crveni savor od sardona, punjene sardone sa slanim sardonima uz blitvu na dalmatinski, pržene sardone sa tamjanom na pasti od rajčice s palentom te sardone s kaparima i palentom.

Fešta se nastavila u centru Vabrige soljenjem sardona na tradicionalni način i zabavni program uz Koktelse i Replay band. (Jurica PRODAN/Snimila Marina DAMJAN)


Podijeli: Facebook Twiter