VW zviždačima dao rok do kraja studenoga

(AFP)
(AFP)

Volkswagen je kraj mjeseca studenog odredio kao rok za svoj program zviždača, zamišljen da ohrabri osoblje da istražiteljima otkrije što zna o prijevarama s testovima ispušnih plinova u dizelskim motorima njihovih automobila, objavio je u srijedu njemački dnevnik Sueddeutsche Zeitung.

U članku se tvrdi da Volkswagen želi pojačati pritisak na zaposlenike koji su znali za skandal, ali se iz straha od gubitka posla nisu usudili ništa reći. VW je objavio kako je angažirao konzultantsku tvrtku Deloitte i američki odvjetnički ured Jones Day da provedu istragu glede okolnosti u kojima se u njihova dizelska vozila ugrađivao softver koji je mijenjao postavke motora kako bi se smanjio ispuh štetnih plinova svaki put kad bi vozilo prolazilo tehnički pregled.

Pozivajući se na izvore u njemačkom automobilskom koncernu, dnevnik tvrdi da su prvi rezultati programa pomilovanja ohrabrujući. Zasad nitko iz VW-a nije bio dostupan za komentar objavljenih informacija. Vokswagen obe?ava svojim zaposlenicima da će zadržati svoje radno mjesto i biti izuzeti iz zahtjeva za naknadu štete ako otkriju nove informacije o skandalu, ali se program ne odnosi na članove uprave i one koji su odmah ispod njih u upravljačkim strukturama, navodi Sueddeutsche Zeitung. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter