V. Milošević v. d. predsjednik Sindikata učitelja

Vladimir Milošević iz Raše novi je v. d. predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja (M. JERIN)
Vladimir Milošević iz Raše novi je v. d. predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja (M. JERIN)

Vladimir Milošević iz Raše izabran je za v. d. predsjednika Sindikata hrvatskih učitelja na redovnoj izbornoj skupštini održanoj danas u Crikvenici.

Time je ovaj učitelj iz Istre zamijenio dugogodišnjeg predsjednika SHU-a Zvonimira Laktašića kojem istječe mandat i uskoro odlazi u mirovinu. Milošević koji predaje fiziku i tehničku kulturu u OŠ "Ivan Batelić" zadnjih je pet godina obnašao funkciju županijskog povjerenika.

Kako saznajemo izabran je za v. d. predsjednika nakon što niti jedan od kandidata za predsjednika nije ostvario dovoljan broj glasova. Inače, Milošević nije bio među kandidatima. Članstvo ga je zatim na tajnom glasanju većinom glasova postavilo na funkciju vršitelja dužnosti predsjednika koja po statutu sindikata može trajati do godine dana.

- Izuzetna mi je čast što sam dobio podršku svojih kolega, a svjestan sam da nas očekuju veliki poslovi pogotovo na objedinjavanju članstva.

U školstvu i općenito u javnim službama situacija nikada nije bila kritičnija, pokušavamo se izboriti, ali ne za beneficije, kako kaže Vlada, nego za naša temeljna prava. U trenutku kada ne postoje pregovori, već ultimatum, homogenizacija sindikata je ključna, kazao je Milošević koji će zbog posla preseliti u Zagreb.

Na upit hoće li se kandidirati za predsjednika kad se ponove izbori, kazao je da hoće ukoliko opravda povjerenje članstva. (M. JERIN)


Podijeli: Facebook Twiter