V. Britanija: 2 poginula i 140.000 domova bez struje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije osobe su poginule, više od 140.000 kućanstava je bez električne energije, u željezničkom i cestovnom prometu ima puno problema u nevremenu koje je pogodilo Veliku Britaniju.

U Škotskoj su u masivu Ben Nevis prijavili nestanak dvoje šetača. U subotu ujutro je više od 140.000 domaćinstava bilo bez električne energije u Velikoj Britaniji nakon te nove oluje, javila je kompanije Energy Networks Association (ENA). U subotu je bilo dosta problema u željezničkom i cestovnom prometu.

Jedna žena je poginula i jedan muškarac ozlijeđen u petak navečer u Londonu kada se zgrada srušila na njihov automobil. Jedan osamdesetogodišnjak je smrtno stradao kada se raspalo okno na brodu pod pritiskom valova u La Mancheu. Tada je ozlijeđeno nekoliko od 735 putnika na brodu Marco Polo, uglavnom Britanaca. Brod u nedjelju na jugoistoku Engleske treba uploviti u završnu luku krstarenja na jugoistoku Engleske po povratku s Kariba.

Tridesetak ljudi je evakuirano u petak navečer iz jednog restorana u Milford on Seau, na jugu zemlje nakon eksplozije prozora koji je razbio kamen nošen jakim vjetrom. Voda je preplavila restoran, koji je zatim evakuiran uz pomoć ekipa za spašavanje i vojske. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter