V. Brijun: Skupe palice za golf pobacali u more

Golferima je 'dosta klinaca koji se svakog ljeta opijaju razbijaju i voze bicikle po golf terenu' (M. MIJOŠEK)
Golferima je 'dosta klinaca koji se svakog ljeta opijaju razbijaju i voze bicikle po golf terenu' (M. MIJOŠEK)

U noći s utorka na srijedu na Velikom Brijunu najmanje je jedan mladić, 17-godišnjak iz Zagreba, provalio u devet od 18 ormarića smještenih kod Golf bara u kojima golferi drže svoju opremu. Iz ormarića je ukradeno više palica za golf, a kod Golf bara razbacane su stolice i porazbijane boce.

Neslužbeno, provali je prethodila burna zabava nekoliko mlađih osoba za koje nismo uspjeli dobiti potvrdu da ljetuju u nekom od hotela ili u nekoj od vila na Velom Brijunu gdje trenutno odsjedaju glumci sa svojim obiteljima i djecom. Poznato je da lokalna, domaća mladež baš i ne boravi na Brijunima…

Cilj provale očito nije bio materijalna korist, već mladenačka psina, budući da je veći dio palica za golf završio na dnu mora, a dio ih je odnesen u hotelske sobe. Procjenjuje se da su ukradene palice za golf vrijedne nekoliko desetaka tisuća kuna.

Istarska je policija na naš upit potvrdila da je na Velikom Brijunu počinjena provala u ormariće golfera te da su tijekom kriminalističkog istraživanja došli do jednog maloljetnog hrvatskog državljanina kojeg sumnjiče za tešku krađu, te mu slijedi kaznena prijava u redovnom postupku. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o 17-godišnjem Zagrepčaninu.

Naš sugovornik, koji je želio ostati anoniman, veli da su mladići osim palica iz ormarića ukrali i loptice za golf te drugu opremu, a dio palica je pronađen u moru kod mostića koji se nalazi između hotela i bara. (Piše Mateo SARDELIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter