Uzrok smrti Rovinježa i Nijemca utvrdit će patolog

Veštar (V. BUGARIN)
Veštar (V. BUGARIN)

- Sedamdesetogodišnji Serđo Peteršić iz Rovinja nije, kako ste prenijeli, ribar i nije pronađen mrtav u autokampu Veštar već smo ga mi odvezli tamo barkom, kazao nam je u telefonskom razgovoru Danijel Težak, zet pokojnog muškarca.

- Naše dvije obitelji bile su od petka, 21. lipnja u kućici na otočiću Veštar gdje inače po ljeti često boravimo. Tast je tog 24. lipnja ustao rano ujutro i otišao do barke. Ne znam što se dogodilo. Pronašao sam ga u moru bez znakova života. Pokušali smo mu pružiti prvu pomoć, ali ništa nije pomoglo.

Prevezli smo ga barkom u autokamp Veštar gdje je na naš poziv stigla Hitna pomoć koja ga je pokušala reanimirati, ali na žalost bez uspjeha, ispričao nam je Peteršićev zet dodajući da je 70-godišnjak imao manjih problema sa srcem, ali da će tek sutrašnja obdukcija na pulskoj patologiji otkriti uzrok smrti.

Budući da je Županijsko državno odvjetništvo iz preventivnih razloga odredilo da se na tijelu 70-godišnjaka radi utvrđivanja uzroka smrti obavi obdukcija, ono je prevezeno na odjel patologije pulske Opće bolnice. Što su utvrdili patolozi bit će poznato sutra poslijepodne.

Osim Peteršićeve, u ponedjeljak je istarska policija zaprimila dojave o još dvije smrti. Naime, u moru ispred plaže hotela Maestral u Novigradu u popodnevnim se satima utopio 80-godišnji državljanin Švicarske, a mrtvozornik je utvrdio da je utapanju prethodio srčani udar.

Nešto kasnije istoga dana gost autokampa Lanterna u Poreču, 47-godišnji državljanin Njemačke požalio se na bolove u stomaku. Pomoć mu je najprije pružena u porečkom Domu zdravlja, a potom je prevezen u pulsku Opću bolnicu gdje je, iz zasad neutvrđenih razloga, preminuo iste večeri u 23.30 sati. Da bi se utvrdio uzrok njegove smrti, mrtvozornik je odredio obavljanje medicinske obdukcije. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter