Uzrok smrti Patrika i Lare još nije utvrđen

Agroturizam 'Milena' u Bačvi je od dana tragedije zatvoren (M. SARDELIN)
Agroturizam 'Milena' u Bačvi je od dana tragedije zatvoren (M. SARDELIN)

Slučaj smrti dvoje mladih, Patrika Blaška (27) i Lare Nikolić (22) iz Poreča, još nije dobio epilog. Naime, još nije službeno utvrđen uzrok smrti te se, prema riječima Nataše Rogić Jukopila iz istarske policije, još utvrđuju okolnosti tragičnog događaja.

Podsjetimo, mladi par pronađen je mrtav u jednoj od soba u potkrovlju agroturizma "Milena" u mjestu Bačva kod Višnjana u nedjelju 25. listopada oko 9.30 sati. Policija je dva dana na mjestu događaja izuzimala dokazni materijal, a pozvani su forenzičari iz Zagreba te stručnjaci za plin i dimovodne sustave.

Iako su neki spekulirali da je smrt mladog para nastupila zbog predoziranja drogom, iz neslužbenih izvora bliskih istrazi doznali smo da se vjerojatno radi o gušenju ugljičnim monoksidom. No, vlasnik agroturizma Đorđe Stefanov tu je mogućnost tada odbacio ustvrdivši da u apartmanu, u kojem su Patrik i Lara spavali, nema nikakvih trošila na plin ni dimovodnih otvora, ali se prisjetio da kroz zid njihovog apartmana prolazi dimnjak. Zato su stručnjaci upućeni u građevinarstvo i plin rekli da postoji mogućnost da je dimnjak bio puknut i da je kroz zid u sobu mogao doprijeti ugljični monoksid, tzv. "podmukli ubojica.

Iako su svi s nestrpljenjem očekivali nalaz obdukcije preminulih, ni nakon nje nije službeno priopćeno što je uzrok smrti mladog para, koji je pokopan 28. listopada na gradskom groblju u Poreču. (M. SARDELIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter