Uzrok motociklisticke nesrece još se utvrduje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uzrok sudara sedam motocikala u mjestu Kraj u kojem su u subotu predvecer poginuli Rijecanin Marinko Nimac (50), Puljanin Branko Madarevic (52) i Labinjan Klaudio Miletic (30) još uvijek nije do kraja razjašnjen. U jedinici intenzivnog lijecenja KBC-a Rijeka i dalje traje borba za preživjeloga Sašu Kocevara (27) iz Labina.

- Dali smo naloge za obdukciju, naloge za vadenje krvi sudionika nesrece radi testiranja na alkohol i droge i, što je najvažnije, nalog za prometno vještacenje. Sve dok vještak ne napravi nalaz, ne možemo reci što je tocno uzrok nesrece, priopcila nam je glasnogovornica Opcinskog državnog odvjetništva u Rijeci Barbara Volf. Nalaz vještacenja mogao bi biti gotov nakon 1. svibnja.

Radi se o vrlo složenom udesu s puno sudionika ciju je dinamiku teško i naporno dokuciti. U Rijeci je obavljena obdukcija trojice poginulih vozaca. Utvrdeno je da su za stradalnike bile kobne mnogostruke teške tjelesne ozljede. Službeno nam nije potvrdeno jesu li svi motociklisti nosili zaštitne kacige, no sudeci po tome što nam je ispricao jedan od ocevidaca nesrece, izgleda da su ih svi uredno imali.

Buduci da su se nakon ove stravicne nesrece u medijima pojavili napisi da je skupina motociklista iz Labina, u kojoj je bio i poginuli Miletic, prije polaska za Labin divljala ispred jednog kafica u Lovranu, u našu se redakciju javio Miralem Hamzic koji je bio u toj skupini.

- Nije istina da smo mi palili gume i divljali pred tim kaficem iako je istina da smo bili tamo, popili pice i krenuli kuci. Znam da je jedna druga skupina motociklista iz Labina palila gume pred tim kaficem, ali u petak navecer. Mi nismo divljali po cesti, kazao je Hamzic te dodao da je neposredno prije nesrece u Kraju on vozio prvi u skupini, odnosno ispred Miletica, ali da nije siguran kako je došlo do nesrece. (Š. BRNCIC/NL, M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter