Uzrok Kuzmanićeve smrti ostaje misterij

Kuzmanić snimljen 2008.  (Goran Šebelić/CROPIX)
Kuzmanić snimljen 2008. (Goran Šebelić/CROPIX)

USKOK-ov pouzdanik Joško Kuzmanić (60) nije počinio suicid otrovavši se tabletama, kako su to posumnjali istražitelji - neslužbena je to, ali pouzdana informacija kojom raspolaže Glas Istre. Stoga smrt kontroverznog USKOK-ovog pouzdanika i dalje ostaje obavijena velom tajne.

Podsjetimo, Kuzmanićevo beživotno tijelo pronađeno je u njegovom stanu u Marijanijevoj ulici u Puli još 16. srpnja. Policija je za njime zapravo počela tragati još dan ranije, kada je članu obitelji (navodno bratu u Splitu op. a.) najavio suicid.

Zanimljivo je, međutim, da je policija najprije pokucala na vrata njegova stana, no budući da se nitko nije odazivao, krenula je dalje u potragu. Njegov automobil Renault Megane, a to još više budi sumnju, pronađen je parkiran i neoštećen na pulskim Valkanama, pa je potraga usmjerena na to područje. Čak su i ronioci pretraživali okolno podmorje, no bezuspješno.

Kuzmanić je, naime, vrlo teško hodao uz pomoć štake jer je operirao oba koljena pa se pretpostavljalo da se nalazio na području gdje mu je parkiran automobil. Na koncu se ispostavilo da je bio u stanu, no pitanje je kako je tamo završio kada je jedva hodao? Zašto bi uopće netko tko se jedva kreće i želi si oduzeti život parkirao automobil nekoliko kilometara od svog stana te se potom opet vratio u njega i počinio samoubojstvo?

Stan je bio zaključan iznutra, tako da su u njega vatrogasci po nalogu policije, odnosno Županijskog državnog odvjetništva, morali nasilno ući. Iako su prvotne informacije govorile da si je život oduzeo hicem iz pištolja, na njegovu tijelu nije bilo tragova nasilja pa se stoga posumnjalo da se otrovao lijekovima. Ovih je dana stigla toksikološka analiza iz koje je vidljivo da lijekovi, ili pak neka druga vrsta intoksikacije, nisu uzrok smrti.

Nažalost, nije poznato u kojem je položaju pronađeno Kuzmanićevo tijelo, no unatoč tome i laici mogu zaključiti da si život nije oduzeo vješanjem, a niti se primjerice utopio u kadi kada je toksikološka analiza bila potrebna da bi se otkrio uzrok smrti. Što je onda (ili tko) ubilo Joška Kuzmanića? Pitanje je to na koje još uvijek čekamo službeni odgovor. Naime, potvrdu naše informacije o rezultatima toksikološke analize zatražili smo od Županijskog državnog odvjetništva te u policiji, no jučer nismo dobili njihov odgovor.
(Srećko PERŠIĆ)

CIJELI TEKST U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter