Uzorci za Vinistru: Malvazijama 24 zlatne medalje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupno 439 uzoraka vina pristiglo je na ocjenjivanje za ovogodišnju izložbu Vinistra koja će se od 10. do 12. svibnja održati u porečkoj dvorani Žatika. Na web-stranicama udruge Vinistra objavljena su imena dobitnika zlatnih, srebrnih i brončanih priznanja.

Na ocjenjivanje u sklopu Svijeta malvazija pristiglo je 189 uzoraka malvazija iz Istre, Italije, Slovenije, Španjolske, Grčke i Portugala. Podijeljene su 24 zlatne i isto toliko srebrnih medalja. Što se ostalih sorti vina tiče, podijeljene su 23 zlatne medalje, 44 srebrne medalje, 57 srebrnih diploma i 72 brončane diplome.

Među najbolje ocijenjenim vinima autohtonih sorta, prema mišljenju ocjenjivača, su mlada malvazija istarska obitelji Tercolo iz porečke Nove Vasi, dok je najbolja zrela malvazija istarska Santa Lucia Kozlovića iz Momjana.

Tercolo ima i najbolji mladi teran, dok je najbolji zreli teran onaj Kabole iz Momjana. Najbolji zreli refošk dolazi iz vinske kleti Robija i Dorjana Korenike iz Izole.

Podijeljene su i medalje za jaka alkoholna pića, sedam srebrnih medalja i tri brončane diplome. Ocijenjeni su i uzorci maslinovih ulja, gdje je podijeljeno 13 zlatnih medalja, 20 srebrnih medalja i šest brončanih diploma. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter