Uzor za sportaše i mlade ljude

Jelena Vuković i Boris Miletić (K.  FLEGAR)
Jelena Vuković i Boris Miletić (K. FLEGAR)

Gradonačelnik Boris Miletić ugostio je u utorak u prostorijama Turističke zajednice hrvatsku paraolimpijku Jelenu Vuković koja je osvojila zlatnu medalju u bacanju kugle na nedavno održanom Otvorenom atletskom prvenstvu Njemačke u Berlinu. Uspješnoj sportašici, članici pulskog Atletskog kluba za osobe s invaliditetom "Spektar", čestitao je na vrijednom odličju i brojnim dosadašnjim sportskim uspjesima.

Promocija grada

- Jeleni želim zahvaliti jer na jedinstven način promovira naš grad, bavljenje sportom i zdrav način života te pokazuje kako ljudi koji imaju vjeru u sebe i doista su uporni mogu ostvarivati vrhunske svjetske rezultate. Ona može biti uzor svim sportašima i mladima, rekao je gradonačelnik.

Paraolimpijka je otkrila da je zbog brojnih peripetija natjecanje u Berlinu bilo gotovo poput dobrog trilera. No, sve je završilo happy endom i - zlatom.

- Nismo imali sredstava za sudjelovanje, ali su uskočili i podržali nas Grad Pula i Istarska županija, koji su pokrili 90 posto troškova. Bez njih ne bismo mogli otputovati i zato im veliko hvala. No, neposredno prije odlaska u Berlin ukradeno nam je postolje, ali su nam u Uljaniku uspjeli na vrijeme izraditi novo. Zbog gužvi smo putovali 16 sati, pa sam na odredište stigla premorena, a tamo me očekivala nova kategorizacija i nestručan liječnik koji su rezultirali jakim bolovima i grčevima, ispričala je.

Pripreme za Tokio

Bilo je poteškoća s montiranjem postolja, prijetnji diskvalifikacijom zbog istjecanja vremena za bacanje, poništavanja bacanja, hladnoće i kiše, a Jelena je sve te, kako ih je nazvala, "nesretne okolnosti" stoički podnijela i osvojila svoje najveće zlato od kad se natječe u kolicima, radi čega je, s razlogom, izuzetno ponosna. Do prije tri godine Jelena je kuglu bacala stojeći, ali je, nakon što je zbog povrede na poslu ostala u kolicima i potvrđeno joj je da neće više moći hodati, prekategorizirana u sjedeće bacačice. Na Otvorenom atletskom prvenstvu Njemačke pobijedila je u bacanju kugle s daljinom od 7,26 metara, a osvojila je i brončanu medalju u bacanju diska, dok je u bacanju koplja bila sedma. Njeni planovi za budućnost uključuju slijedeće godine državno prvenstvo u Varaždinu i svjetsko u Londonu te pripreme za Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter