UZNEMIRUJUCI VIDEO: Poljski vojni tužitelj upucao se na pauzi presice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni vojni tužitelj Poljske Mikolaj Przybyl ustrijelio se u glavu za vrijeme konferencije za novinare. Prema vijestima Radio Merkuryja njegovo je stanje teško, ali daje znakove života.

Lijecnici su, pak, objavili da je izvan životne opasnosti te da mu je stanje dobro i da je pri svijesti. Przybyl je sazvao konferenciju za novinare na kojoj se govorilo o aferi nadziranju mobitela novinara koji su istraživali tragediju kod Smolenska, odnosno zrakoplovnu nesrecu u kojoj je poginulo 96 Poljaka medu njima i predsjednik Lech Kaczynski i njegova supruga Marija.

Sumnja se da je vojno tužiteljstvo ilegalno tražilo podatke o kontaktima novinara, odnosno nastojalo doci do podataka od mobilnih operatera.

Nakon 15-minutnog uvoda u kojemu je odbacio sve optužbe i ustvrdio da je vojno tužiteljstvo djelovalo u okviru zakona, zamolio je novinare da napuste prostoriju zbog kratke stanke. Potom su novinari culi hitac i zatekli Przybyla u krvi. Odmah je prebacen u bolnicu.

Prije stanke Przybyl je ustvrdio da su pomocu podataka iz mobitela novinara pokušavali saznati odakle u javnost cure podaci o istrazi zrakoplovne nesrece. Przybyl je ustvrdio i da je to curenje informacija izazvalo probleme i usporavanje poljske i ruske istrage.


Podijeli: Facebook Twiter