Uznemirujuća poruka na kućici pulske taksi stanice

Petar Jovetić, predsjednik Ceha taksista (G. R.)
Petar Jovetić, predsjednik Ceha taksista (G. R.)

U kućici taksi stanice u Puli na Korzu preksinoć je osvanula flomasterom napisana poruka "Ubi Srbina". Predsjednik Ceha taksista Puljštine Petar Jovetić o tome je obavijestio policiju koja je napravila uviđaj, a kako je ispričao za naš list, zapravo i ne zna zašto takva poruka. Iako, kaže, o motivima i autorima te poruke može nagađati, sumnja da je upućena upravo njemu.

Provizija recepcionarima

- Jedini sam deklarirani Srbin među taksistima, član Vijeća Srba. Ni s kim nisam u zavadi, ali kao predsjednik Ceha taksista svakodnevno upozoravam određene kolege na etiku oblačenja jer smatram da ne mogu putnike prevoziti u kratkim hlačama. Također, svakodnevno primam pritužbe kolega zbog određenih nepravilnosti uočenih na Verudeli i na njih upozoravam pojedince da to više ne čine. Učestalo im tako govorim da ne plaćaju proviziju recepcionarima koji pozivaju samo njih pa taksisti koji čekaju na stajalištu nemaju posla, a jedni te isti odlaze na Verudelu do hotela po putnike, navodi nam Jovetić.

Nastavlja i kaže da je o svemu obavijestio i direktora hotela na Verudeli, međutim, odgovoreno mu je da tu nema nepravilnosti.

Obaviještene komore

Riječi svog predsjednika potvrđuju nam tijekom našeg razgovora i dva pulska taksista koja su se zatekli na taksi stanici. Navode nam da su nepravilnosti evidentne te su o svemu čak i oni obavijestili Obrtničku i Gospodarsku komoru koje uopće nisu reagirale, kao što Grad Pula nema namjeru raskinuti dogovor s Gradom Vodnjanom o međusobnoj usluzi taksiranja.

- Moguće je da je ova poruka osvanula upravo zbog svakodnevnih kritika, međutim, ovo mi se niti tijekom Domovinskog rata nije događalo. Ja kao voditelj naše sekcije jednostavno moram reagirati na pritužbe ostalih kolega koji se svakodnevno žale na nepravilnosti na Verudeli i Zlatnim stijenama, zaključuje naš razgovor Petar Jovetić. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter