Uživanje u specijalitetima od tune i veliki koncertni finale s Gibonnijem

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Besplatnom podjelom 600-tinjak porcija spravljenih od tune, u sinoć je na porečkoj rivi počeo 3. Tunalicious Street Food Festival, jedini takav u Hrvatskoj i regiji, koji će trajati još danas.  

Već na samome početku oko 19 sati, ljubitelji tune - kraljice Jadranskog mora čekali su u redovima ne bi li prvi mogli kušati razliku između netom ulovljene svježe ribe u odnosu na onu koju svakodnevno možemo kupiti i konzumirati pakiranu u konzervama. Na štandovima duž rive nudila se pečena tuna s dodacima i umacima, a oni odvažniji isprobavali su i sashimi, najbolje sirove komade ove morske divljači koje su pripremala dva vrsna majstora iz Slovenije. Kako je vrijeme odmicalo na rivu je dolazilo sve više ljudi, a za dobar tek i kraj ovogodišnjeg porečkog Open Air Festivala brojnoj je publici zapjevao i popularni Gibonni. Nastup ove velike i prave pjevačke zvijezde bio je kruna cjeloljetnog porečkog festivala.

Nekoliko tisuća posjetitelja

Na porečkoj veselici, prema gruboj procijeni u četvrtak je prisustvovalo nekoliko tisuća domaćih i stranih gostiju. Oni koji su zakasnili na besplatnu ponudu jela koja su spravljali brojni chefovi pod vodstvom Ivana Ergovića -  a koji su pripremali razne poslastice od svježe tune koju su uloviti natjecatelji tijekom prošlotjednog natjecanja Offshore World Challenge 2017 u lovu na veliku morsku divljač - utjehu su mogli nadoknaditi u različitim i brojnim gastro kornerima gdje su se jela od tune nudila po promotivnim cijenama. A, bilo je tu različitih burgera, ražnjića, nudio se morski pas u pecivu… Sve one kojima se ta vrsta ribe nije sviđala, također nisu bili zakinuti, jer bila je tu i velika ponuda školjaka, friških srdela, liganja i hobotnica… 

Mirisi i okusi delicija

Kako su sati odmicali, tako se i na rivu slijevala sve veća i veća masa ljudi. U dobrom jelu i piću uživalo se na svakom koraku. Vrijedni kuhari imali su pune ruke posla, peklo se i dijelilo na sve strane, a mirisi se delicija širili su se svud naokolo.

Na radost svih prisutnih s bine je su oko 20 sati zasvirao  odličan zagrebački bend The A!, koji su bili uvertira u nastup zvijezde večeri popularnoga Gibonnija, a kada je on zakoračio na pozornicu, na rivi je već bilo više tisuća ljudi.

"Činim pravu stvar", "Dobri ljudi", "Ne odustajem", "Ovo mi je škola"… samo su neke od pjesama koje je Gibonni izveo pred porečkom publikom koja ga je oduševljeno dočekala. Uživanje u njegovom koncertu bio je više nego odlična završnica ovogodišnjeg Poreč Opena Aira. (Napisao i snimio Ivan GRGAT )


Podijeli: Facebook Twiter