Užitak klizanja na pulskoj Karolini

Klizačima je na raspolaganju 450 ledenih kvadrata
Klizačima je na raspolaganju 450 ledenih kvadrata

Zajednički prerezavši tortu, dogradonačelnica Pule Elena Puh Belci i dječja gradonačelnica Lara Kapeloto označile su početak rada klizališta na Karolini. I otvorena su vrata brojnim mališanima koji su već u redu čekali pred kućicom za iznajmljivanje klizaljki. Klizati su i naučili ovdje na Karolini, kažu mi dvije prijateljice Lana Halidi i Tajana Grgić, učenice OŠ Tone Peruška, koje su dojurile direktno s natjecanja u duatlonu iz Veslačkog kluba Istra. Prije toga svi su se počastili iz torbe Djeda Mraza kojeg su s Portarate dovezli motoristi iz Twin Horn MC-a.

- Klizalište na Karolini projekt je javnog poduzeća Pula parking i sufinanciran iz gradskog proračuna da bi po popularnim cijenama djeca mogla uživati u klizanju. Želimo da ovo bude mjesto okupljanja i druženja djece, obitelji, svih naših sugrađana tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana. Uz klizalište, organiziran je i glazbeni program i gastronomska ponuda, rekla je dogradonačelnica Elena Puh Belci koja je na klizanje dovela i svoje sinove, ali se ona, veli, ipak neće upustiti u tu avanturu. Bolja na ledu je njezina kolegica, gradonačelnica po izboru pulske djece Lara Kapeloto, koja je samo poželjela "da je toga češće u gradu". Lara, osmašica iz OŠ Šijana, također je naučila klizati na Karolini kao i brojni vršnjaci.

Kako je prvog dana sve bilo besplatno, brzo su razgrabljene sve zalihe klizaljki i djeca su se razmahala širom 450 ledenih kvadrata. Bilo je tu pravih mahera ali i početnika koji će zato dogodine već znati i pokoju piruetu. Vježbati mogu do 24. siječnja do kada je otvoreno klizalište, i to od nedjelje do srijede od 9 do 22 sata, a od četvrtka do subote sve do ponoći.

Ulaz na zaleđeni teren otvara se svakog sata. Besplatno je za djecu mlađu od šest godina, ali za njihove roditelje i sve ostale 45 minuta na ledu košta deset kuna u terminu od 9 do 16 sati te 15 kuna od 16 sati nadalje. Pretplata za 20 puta po 45 minuta klizanja u prvom terminu u danu je 170, a u drugom terminu 270 kuna. Najam klizaljki je svega pet kuna, ali za svakih 45 minuta na ledu. Pet kuna je i najam plastičnog medvjedića koji je odličan oslonac početnicima.

Podnevni doček Nove godine uz vatromet
Na dan otvorenja klizališta na maloj pozornici nastupile su duo Blondes iz Rijeke, a potom i DJ Redžo. I sljedećih dana organizatori obećavaju glazbu uživo uz Master Band te DJ-eve za mikspultom, a 31. prosinca u podne pripremaju veliki doček Nove godine uz vatromet u specijalnom izdanju za dnevnu izvedbu. (D. PALIBRK, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter