Užitak i adrenalin u šumi balvana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tridesetak posjetitelja koji su premijerno iskušali sve mogucnosti adrenalinskog parka Glavani imali su samo rijeci hvale za cudnovatu šumu balvana.

Balvani su, naime, baza visinskim izazovima za sve posjetitelje željne sasvim drugacije avanture i testiranja svojih sposobnosti. Cak i prije no što je otvoren za javnost 1. lipnja, Glavani park privlacio je pažnju prolaznika, a glas o atraktivnom poligonu jedinstvenom u Istri i šire pronio se i van granica države.

Iako se na prvi pogled ne cini tako, adrenalinski užitak zaista mogu iskušati svi i teško da ce se izazovu oduprijeti cak i oni koji se boje visine, u što se uvjerio i naš fotograf.

Nakon što su im Nigel Simpson i Nevenko Bulic, idejni zacetnici i vlasnici parka, obukli zaštitnu opremu i pokazali kako se rukuje karabinerima i rolerima, posjetitelji su jedan za drugim krenuli na prvu, žutu stazu, tek dva metra iznad tla, na kojoj se, hodajuci po razapetim mrežama i žicama, vježba održavanje ravnoteže i kretanje. Dok su se stariji penjali sve više i više, od platforme do platforme, najmlada djeca takoder su uživala u hodanju po drvenim preckama spojenim lancima izmedu dvije najniže platforme i bacala se na mrežu, što im je bilo jako zabavno.

Pokazalo se da su djeca od 10, 12 godina daleko spretnija od svojih roditelja koji vec na plavoj stazi na 10 metara visine polako pocinju tresti žice i pogledavati sve cešce prema tlu. Dok su se penjaci polako kretali stazama, u parku je cijelo vrijeme vladala napeta tišina osim ponekog ushicenog povika kada se konacno prešlo nešto što se cinilo neizvedivim, a pogotovo kada bi netko krenuo na spust dug 113 metara svojevrsnom žicarom kojom se leti zahvaljujuci roleru sve do platforme uz samu cestu.

- Drago mi je da im se svida, jer tada znamo da smo napravili nešto dobro, da sav taj trud nije bio uzaludan jer je sve ovo naših ruku djelo. I tko god otide odavde, odlazi sa smiješkom i zahvaljuje nam i uvijek se vracaju po još sa novim posjetiteljima. Ipak, još nas ceka dosta posla, jer imamo namjeru park proširiti, unijeti nove zanimljivosti, a vec sada najmlada djeca mogu razgledati domace životinje za koje smo uredili lijepe prostore i nastambe, rekao je Nigel. (Patricija SOFTIC-MEHMEDOVIC, snimio Saša MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter