Uzeo tuđi auto pa skrivio sudar i teško stradao

(Ilustracija/Andreas KANCELAR)
(Ilustracija/Andreas KANCELAR)

Rovinjska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom iz Rovinja te je utvrdila da je muškarac počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Naime, on je u četvrtak u poslijepodnevnim satima iz stana u Rovinju, bez znanja i dopuštenja 31-godišnjakinje, uzeo ključeve njenog automobila mercedes SLK, njemačkih registracijskih oznaka, nakon čega je s tim vozilom u Sošićima izazvao prometnu nesreću.

Do nesreće je došlo kada se muškarac, krećući se državnom cestom Rovinj – Kanfanar, na raskrižju s državnom cestom Buje – Pula, započeo skretati ulijevo, bez da je prethodno propustio vozila iz suprotnog smjera, koja su zadržavala smjer kretanja. U tom je trenutku u njegovu bočnu stranu udarila škoda octavia, pulskih registracijskih oznaka, kojom je upravljao 60-godišnjak iz Rovinja.

U nesreći je 47-godišnjak teško ozlijeđen. Zbog počinjenih prometnih prekršaja protiv njega će biti podnijet optužni prijedlog, a za počinjeno kazneno djelo odgovarat će u kaznenom postupku, redovnim putem. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter