Uzeo prijateljev mercedes, slupao ga i pobjegao

Ilustracija (R. SELAN)
Ilustracija (R. SELAN)

Švicarski državljanin (40) zaradio je kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja krađe automobila mercedes 200 SLK švicarskih oznaka kojim je njegov prijatelj, također 40-godišnji švicarski državljanin, izazvao prometnu nesreću i pobjegao s mjesta nesreće.

Vlasnik vozila u ponedjeljak je policiji prijavio da mu je tijekom održavanja glazbenog festivala u Štinjanu ukradena torbica s ključevima vozila i mercedes jer ga nije pronašao ondje gdje ga je parkirao. Pulska policija je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se navodno ukradeno vozilo nalazi u prostorima HAK-a u Puli te da je vlasnik lažno prijavio krađu.

Utvrđeno je također da se dan ranije, u nedjelju u popodnevnim satima, na cesti prema štinjanskoj luci dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač mercedesa, vlasnikov prijatelj, u oštrom zavoju izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na suprotnu kolničku traku gdje je udario u mitsubishi carismu pulskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnjak s područja Barbana. Od siline sudara mitsubishi je odbačen izvan kolnika u nisko raslinje, a vozač mercedesa pobjegao je s mjesta nesreće ostavivši vozilo kod Štinjana. Automobil su odvezli djelatnici HAK-a, a policija je naknadno utvrdila da mercedesom u trenutku nesreće nije upravljao vlasnik već njegov prijatelj.

Protiv vlasnika vozila, 40-godišnjeg švicarskog državljanina slijedi kaznena prijava u redovnom postupku, a protiv Švicarca koji je izazvao prometnu nesreću prekršajni postupak. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter