Uzeo 46 šlepera šecera i nikad ih nije platio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv 59-godišnjeg D. P. i njegove tvrtke iz Vodica, tereteci ga da je s jednom tvrtkom iz Umaga 2008. godine dogovorio kupnju 46 šlepera šecera vrijednog oko 7,3 milijuna kuna, nakon cega je šecer prodao, ali oštecenoj tvrtki nije podmirio dugovanje.

Okrivljenog se tereti da je dogovorio kupnju šecera vrijednog tocno 7.292,689 kuna, i da je pritom lažno prikazao da ce preuzetu robu platiti u roku od 30 do 90 dana, jamceci to svojom imovinom, izvijestilo je jucer šibensko Državno odvjetništvo. Kao sredstvo osiguranja placanja 59-godišnjak je predao tri bjanko zadužnice na iznos od tri milijuna kuna, iako je bio svjestan da se zbog nedostatnih sredstava na racunu tvrtka iz Umaga nece moci naplatiti.

Iako smo telefonom nazvali više tvrtki koje se na podrucju Umaga bave, ili bi se mogle baviti uvozom ili pak pakiranjem šecera, nismo uspjeli uci u trag onoj koja se kao oštecena spominje u optužnici šibenskog Državnog odvjetništva. Ipak, jedan od naših sugovornika kazao nam je da zna za doticnog prevaranta iz Vodica.

"Prevario je on i mene i još mnoge na podrucju Umaga. Sve sam ja to prijavio policiji. Uzeo nam je novac i nikad nam nije isporucio šecer", rekao nam je jedan vlasnik tvrtke s Umaštine koji je imao posla s optuženim. (Hina, S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter