Uzbuna u Washingtonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Covjek koji je osumnjicen da je u naprtnjaci nosio materijal za bombu i propagandnu literaturu Al Kaide uhicen je u petak na Nacionalnom groblju Arlington, nedaleko od zgrade Pentagona, što je izazvalo uzbunu zbog bombe koja je pogoršala jutarnju prometnu gužvu u Washingtonu.

Brenda Heck , specijalna agentica FBI-a zadužena za borbu protiv terorizma, izjavila je da »nije bilo eksplozivne naprave a za proizvode koji su nadeni utvrdeno je da su bezopasni«. Dodala da se sadržaj naprtnjace još analizira.

Izvori ABC Newsa su rekli kako se vjeruje da ruksak sadrži amonijev nitrat i istrošeno streljivo za automatsko oružje. »Vjerujemo da je djelovao sam«, rekla je Heck.

Dva policijska izvora rekla su za ABC News da je osumnjiceni identificiran kao Yonathan Melaku (22), iz Alexandrije, u Virginiji.

U njegovoj bilježnici nadene su bilješke s nastave financija, nadene su i rijeci poput »Al Kaida«, »Talibani su zakon«, »Mudžahedini« i »poražene koalicijske snage«. Melaku je navodno rekao policiji da je bilo i drugih »naprava« u tom podrucju i pokazao mjesto na kojem je ostavljeno jedno vozilo.

Policija istražuje vozilo, crveni nissan iz 2011., koji sadrži materijal za koji vlasti utvrduju je li bomba ili drugo oružje.

Navodna naprava je neutralizirana, rekao je policijski glasnogovornik na sceni, navodi ANBC News.Prometnice oko Pentagona zatvorene su u petak ujutro, po lokalnom vremenu, a policija traga za još dvije osobe koji bi mogle biti ukljucene. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter