Uzavrela blueserska vecer

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Emisija Blues Cafe svoju je 300. emisiju sinoc prigodno obilježila u caffe baru Bass uz nastup grupa Double Dose, VIS The Thunderbirds i Messerchmitt/Junkers5. Bass se tako pretvorio u pravi blues kafic, a prvi dio nastupa emitiran je uživo na Radio Puli, na cijim valovima ova emisija ide vec skoro šest godina, da bi uslijedio jednosatni jamming.

Double Dose predvodeni Mimi Kingom, inace voditeljem Blues Cafea, poceli su nastup klasicima "Hoochie Coochie Man" i "The Thrill Is Gone".

VIS The Thunderbirds su krenuli instrumentalom "Mercy Mercy Mercy" Joea Zawinula i "My Heart Beat Like A Hammer", da bi gitarista i pjevaca Banilu u "Pride And Joy" i "Cold Shot" Stevieja Raya Vaughna zamijenio vrlo iskusni 13-godišnji Matija Miletic, koji im se ponovo prikljucio u jam sessionu kada su izveli "Black Magic Woman".

Još jedno gitaristicko pojacanje Thunderbirdsima bio je Filip Džodan, s kojim su izveli još jedan dobro poznati instrumental - "Jessicu" Allman Brothersa.

Prvi dio nastupa, koji je emitiran uživo na valovima Radio Pule, završili su Messerchmitt u kombinaciji s Junkers5 odsviravši "The Shape I'm In" i "Rollin' And Tumblin'". Vodi benda Miru Kusacicu nije trebalo dugo se opusti i uživi u atmosferu te svirku nastavi usred publike na stolu.

Emisija je završila, ali nastup nije pa su Messerschmitti i Junkersi u dobroj atmosferi nastavili koncert, da bi ubrzo nakon toga prepustili pozornicu Thunderbirdsima. No, Miro i prijatelji vratili su se odraditi finale uspješne i uzavrele blues vecer u Bassu.

Prostor Bassa pokazao se dobrim, iako malo pretijesnim za sve zainteresirane ciji se broj postupno povecavao pa je dio njih koncert slušao s plocnika ispred kafica.


Podijeli: Facebook Twiter