Uža suradnja Bala i Kanfanara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Opcine Bale i Kanfanar oduvijek su usko povezane. Osim što su susjedne, obje su bile pod Opcinom Rovinj. Velicinom i financijskim mogucnostima smo podjednaki te suradnjom krecemo i prema racionalizaciji, ali i realizaciji zajednickih interesa i projekata. U suradnji s tvrtkom Mon Perin, djeca s podrucja Kanfanara besplatno ce u srpnju ljetovati u baljanskim kampovima San Polo-Colone kao i mladi iz naše opcine, rekao je nacelnik Bala na konferenciji za novinare na kojoj je s nacelnikom Kanfanara Sandrom Jurmanom najavio užu suradnju opcina na više razina.

- U opcini Kanfanar dosad smo u ljetnim mjesecima organizirali školu plivanja, pa je ovo korak više. Provest cemo anketu u školi te vidjeti koliko ce djece, ucenika viših razreda, sudjelovati. Zadovoljan sam što smo prvi put ove godine vodili djecu na snijeg, a sada im pružamo mogucnost, zahvaljujuci Opcini Bale, i dužeg boravka na moru, kazao je Jurman.

Nacelnici su najavili i suradnju komunalnih tvrtki te osnivanje zajednickog komunalnog redarstva, a objedinit ce i turisticku promociju - kako manifestacija tako i turistickih objekata. Prva u nizu zajednickih promocija bit ce objedinjavanje biciklistickih staza.

Bila je to prilika i za pitanje postoji li mogucnost objedinjavanja ovih dviju opcina buduci da su najavljene promjene.

- Nadam se da ce u Saboru prevladati razum i da se nece ukidati opcine prema broju stanovnika, vec prema mogucnosti financiranja, ali ukoliko bi do toga došlo, objedinjavanje ovih opcina bilo bi logicno jer bi to bio spoj jakog turistickog i industrijskog segmenta, rekao je Jurman.

Nacelnici su naglasili da su opcine Kanfanar i Bale u 18 godina samostalnog djelovanja pokazale da su za to ekonomski sposobne.


Podijeli: Facebook Twiter