Uz pravi pristup možemo svakoga dobiti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Subotnjom utakmicom u 20 sati na Poljudu protiv "Hajduka" "Istra 1961" ulazi u svoju drugu uzastopnu prvoligašku sezonu. Prošle je godine zeleno-žute u sezonu gostovanjem na Maksimiru protiv "Dinama" poveo Elvis Scoria, nastavio je Valdi Šumberac, a sezonu je zakljucio Zoran Vulic. Sad ce sezonu otvoriti još jedan hajdukovac Ante Miše, a ždrijeb kuglica je htio da Puljane povede odmah protiv svog bivšeg kluba. O novoj sezoni i ambicijama pulskog prvoligaša u ligi iz koje ce ispasti pet klubova porazgovarali smo s trenerom Antom Mišom.

- Kako ocjenjujete pripremno razdoblje i kako komentirate cinjenicu da nijednu utakmicu niste odigrali u Puli?


- Klub je prije odlaska u Moravske Toplice dogovorio pripremnu utakmicu s "Primorjem" iz Ajdovšcine, ali je ona zbog suspenzije otpala. Medutim odigrali smo pet pripremnih susreta koji su mi bez obzira na oscilacije pokazali pravo lice svakog igraca, pa mogu reci da spremno ulazimo u sezonu. Na kraju možda i nije loše što smo igrali izvan Pule, jer nas ždrijeb na startu prvenstva nije mazio. U startna cetiri kola imamo cak tri gostovanja pa ce nam s te strane biti lakše igrati, jer smo navikli igrati dalje od Verude.



- Kakve su ambicije u ovoj sezoni?


- Osnovno je ostati u Prvoj ligi, što nece biti lako ostvariti u situaciji kad se ide na njeno smanjenje, ali vjerujem da cemo uz podršku s tribina uspjeti u tome. Paralelno s tim nastojat cemo promovirati naše mlade igrace koji ce biti buducnost kluba. To ce, dakako, ovisiti o ostvarenim rezultatima i njihovoj sposobnosti da iskoriste svaku priliku.

- U odnosu na proljetnu polusezonu klub je ostao bez dvojice kljucnih igraca u vezi Chaga i Traorea, a došao je Kovacevic. Kako ocjenjujete igrace koje imate na raspolaganju?


- Kao i svakom treneru, tako i meni uvijek nedostaju dva igraca. Prijelazni rok traje do kraja iduceg mjeseca pa uvijek može stici još neko pojacanje, ali to onda mora biti "kapitalac", neko tko ce odmah podici razinu naše igre. No, još je važnije da su Šehic i Markovic ostali u klubu jer su to igraci koji donose prevagu na travnjaku. Ukoliko ugovor potpiše i napadac Emir Hadžic, koji je jucer iz Grcke stigao u Pulu, dobit cu mogucnost da igram s dvojicom napadaca. Od igraca koji su stigli u ovom prijelaznom roku prava su pojacanja Hrvoje Kovacevic i Igor Žuržinov. Kovacevic je radnik, pravi profesionalac koji ce dostojno zamijeniti Chaga. Žuržinov je trenutno spreman za nekih 60 minuta igre, ali igrac je koji ce nam biti pravo pojacanje na lijevom boku. Ima veliku moc ponavljanja, voli sudjelovati u igri i igrac je kakvih nema puno u našem prvenstvu.

- Koga vidite kao favorita za naslov, a tko ce se po vama boriti za ostanak?


- Favoriti su uvijek isti, "Hajduk" i "Dinamo". Ove sezone dajem prednost Splicanima jer je "Dinamo" puno izgubio odlaskom Mandžukica i ne vidim kako ce ga nadomjestiti. O klubovima koji ce u borbu za ostanak se ipak ne bih izjašnjavao. Puno ce sitnica odlucivati o tome, jer su klubovi izjednaceni kvalitetom. Osim toga sad sam fokusiran iskljucivo na našu igru i na prvog predstojeceg suparnika "Hajduka" te jednog od svojih bivših trenera Špacu Poklepovica koji je i najviše utjecao na moj igracki razvoj.(R. CAR)

ŠTO JE SVE REKAO ANTE MIŠE CITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter