Uz popravak zuba - vožnja gondolom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz popravak zuba venecijanski zubari svojim pacijentima nude i vožnju gondolom! To je samo jedan od poteza talijanskih stomatologa koji su vec godinama u problemima jer pacijenti jeftiniju, a jednako kvalitetnu skrb o zubima nalaze izvan granica zemlje, najcešce u Hrvatskoj.

U zemljama istocne i jugoistocne Europe Talijani uspijevaju svoje zubne probleme riješiti i po pet puta nižim cijenama. Naime, u Italiji samo sjedanje u zubarsku stolicu stoji stotinjak eura, dok se u Hrvatskoj za iste novce može i prenociti, a u Poljskoj je vrlo vjerojatna i ugradnja mosta ili nekog drugog implantata. Posljednjih je godina tako procvao zubni turizam od kojeg bi htjeli profitirati i talijanski stomatolozi te sada hvataju zadnji vlak.

Tako je jedna ordinacija u Veneciji došla na ideju obogacivanja (ne)stomatološke ponude. Ugledali su se na kolege iz Španjolske gdje klinike nude cijeli niz popratnih tretmana uz osnovno lijecenje. Uskoro ce se stomatološki pacijenti iz Venecije vracati s blistavim zubima, ali i uspomenom na obilazak lokalnog muzeja i vožnju gondolom.

No, ta ideja još nailazi na kritike tradicionalnih zubara, kao i predsjednika stomatološke komore u Veneciji Cosima Tomasellija. "Nismo protiv tog novog stomatološkog centra. Imaju potpuno pravo pokušati srušiti cijene, no sumnjam da ce na ovaj nacin uspjeti ostvariti uštedu za svoje klijente", izjavio je za La Stampu. Novi stomatološki centar imat ce spreman program za pacijente-turiste - obilazak Ponte Rialto, Ponte della Accademia, Ponte della Costituzione, a kasnije možda posjete i neku izložbu.


Podijeli: Facebook Twiter