Uz pjesmu i ples marendala se fritaja od 2.018 jaja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon mjesec dana raznovrsnog zabavnog, kulturnog i gastro programa u kojem se našlo za svakoga ponešto, program "Prosinac u Puli" polako se približava svom kraju. Danas je u Čarobnoj šumi na Giardinima najmlađe zabavljao Mađioničar Stefano, a zatim su se kolone ljudi stale slijevati prema pulskoj Tržnici na kojoj se pripremala 16. po redu, sada već tradicionalna, velika pulska padela.

Ovaj put su voditelji gastro tima Rock caffea i Budimir Žižović - Žižo za posjetitelje pripremali fritaju od 2.018 jaja i 40 kilograma kobasica, a u strpljivom miješanju ogromne fritaje zdušno su im pomagali zamjenik gradonačelnika Robert Cvek i sam gradonačelnik Boris Miletić koji je ujedno u padelu razbio zadnjih 18 jaja za ovu fritaju. Za to vrijeme posjetitelje su zabavljali i animirali uvijek dobro raspoložena Vesna Nežić-Ružić i Duo Magnolija. Ugodno, mada oblačno vrijeme u subotnje je jutro izmamilo zaista velik broj građana u centar grada i bilo je jako lijepo vidjeti dobro raspoložene i nasmijane ljude ili susresti pokojeg poznanika kojeg dugo nismo vidjeli. Neki su ovu priliku iskoristili i za nadopunu svoje bogate blagdanske trpeze na stolovima domaćih proizvođača koji su i danas ovdje nudili razne proizvode, od meda i maslinovog ulja, do sira, špeka i kobasica. Najveća gužva nastala je kada se oko 11 sati počelo dijeliti oko tisuću porcija ove fine i hranjive fritaje koja je mnogima poslužila kao odlična marenda.

Na subotnjoj špici nije manjkalo niti turista koji su očito upravo u našem gradu odlučili dočekati Novu godinu. Osim po hotelima i lokalima koji već tradicionalno imaju svoju ponudu zabave za doček Nove godine, i Puljani i njihovi gosti moći će i sutra ispratiti Staru godinu na pulskom Forumu uz Prljavo kazalište, Night Express i tradicionalni veliki ponoćni vatromet. Proslava dočeka Nove godine trajat će praktički tijekom cijelog dana, a započinje u jutarnjim satima u Čarobnoj šumi na čijoj će čarobnoj pozornici nastupati plesni studio AB Original. Potom se zabava za najmlađe seli na Trg kralja Tomislava gdje će u 11 sati započeti zabavni doček za djecu uz grupu Gelato Sisters i puštanje u zrak 500 balona.

Podsjetimo da će pulske tržnice biti zatvorene i 1. i 6. siječnja, dok će klizalište u prvom danu Nove godine raditi od 16 sati. (Patricija SOFTIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter