Uz palentu, Pervana i TBF

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Fešta u povodu dana poreckog zaštitnika svetog Maura kulminirat ce u nedjelju cjelodnevnom ponudom jela na bazi palente pod šatorom na Trgu slobode, gdje ce se posjetitelji moci i zabaviti uz porecke mažoretkinje, puhacki sastav Porecke delfine te Baredinesaure i Highlanderse, najavili su gradonacelnik Edi Štifanic i referent za manifestacije Sergio Pavat.

Pod kapom 9. festivala palente, jela ce od 10 sati nuditi restorani Hrast, Mandrac i Carolinamar, odabrani temeljem prijava gradskom komunalnom odjelu, i bez naplate korištenja javne površine. Na pitanje je li im u postupku uvjetovano da jela prodaju po nižim cijenama, Pavat je odvratio da nije, ali da ce s njima biti naknadno dogovoreno da dio gastro-ponude bude pristupacnih cijena.

Svecana misa služit ce se u Eufrazijevoj bazilici u 11 sati, dok je nedjeljna vecer rezervirana za tradicionalni kulinarski troboj - u hotelu Valamar Crystal snage ce odmjeriti ekipe Poreca, Dubrovnika i talijanskog Trenta.

Kako je budžet za feštu Svetog Maura vec ranije skresan sa stotinu na 70 tisuca kuna, za nešto manje od 67 tisuca kuna pokriveni su svi troškovi organizacije - letaka, spotova, sigurnosti, bine i razglasa, bendova te smještaj za cetiri sudionika kulinarskog troboja, naveo je Pavat.

Pod kapom proslave Svetog Maura, no u organizaciji Rukometnog kluba Porec, u subotu se u dvorani Žatika sprema veliki koncertni spektakl - s pocetkom u 21 sat navedenim ce redoslijedom nastupiti Cirkus, TBF i Gustafi, a ulaznica i pivo ce stajati 45 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter