Uz ocevo, na nadgrobnoj ploci našli susjedino ime

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nadia Vrban bila je neugodno iznenadena kad je pred blagdan Svih Svetih odlucila urediti grob svog pokojnog oca Vladimira Hosta na viškovskom groblju jer je na nadgrobnom spomeniku bilo uklesano ime i postavljena fotografija njezine nedavno preminule susjede.

Kako je ubrzo utvrdila, radnici Klesarije Kamik, koju su angažirali Vrbanini susjedi, pogriješili su grobno mjesto te s groba njezina oca skinuli nadgrobni spomenik, uklesali ime u srpnju preminule susjede pa ga uredno vratili na svoje mjesto.

- Majka, kci i ja prenerazile smo se kad smo ugledale što su nam ucinili. U prvi mah pomislile smo da smo pogriješile grobno mjesto. Stavili su ime i sliku žene koja uopce nema veze s našom obitelji.

Majka se prva pribrala i shvatila da je rijec o našoj nedavno preminuloj susjedi, cije se grobno mjesto nalazi na sasvim drugoj strani groblja u Viškovu, kaže Vrban.

Vrban je kontaktirala Klesariju Kamik i s vlasnikom Veljkom Katicem dogovorila da ce njegovi radnici popraviti ono što su greškom ucinili i nadgrobnu plocu vratiti u prvobitno stanje.

- Radnici su došli u ponedjeljak i izbrisali tude ime, te uklonili fotografiju s naše nadgrobne ploce. Medutim, za mene ovo nije gotova prica. Tražim od Klesarije da postave novu nadgrobnu plocu. Vidjet cemo hocemo li se uspjeti dogovoriti.

Moj je otac bio jako dobar covjek. Njegov je grob za mene sveto mjesto i ne možete ni zamisliti kako sam se osjecala kad sam vidjela da je netko dirao njegovo posljednje pocivalište, kaže Vrban.

Vlasnik Klesarije Kamik Veljko Katic svjestan je da su njegovi radnici ucinili grubu pogrešku te se ispricava Nadiji Vrban i cijeloj njezinoj obitelji na neugodnosti koju su doživjeli.

- Odmah cim nas je gospoda nazvala ponudio sam joj da cemo odmah popraviti nadgrobnu plocu. Svjesni smo što se dogodilo i želimo ispraviti pogrešku. Nadgrobna ploca bila bi popravljena još u nedjelju, ali gospoda je od nas tražila da pricekamo jer želi da dodu novinari.

Naši decki došli su u ponedjeljak ujutro i do podneva je cijeli posao bio gotov. Zvao sam gospodu da dode na groblje kad popravimo plocu da bi se i sama uvjerila da je posao obavljen, kaže Katic.


Podijeli: Facebook Twiter