Uz klapu Rišpet i Ivu Amulića nastupili Hauser i Jelena Rozga

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Uvala Luka, podno Sv. Agneze u Raklju, bila je sinoć pretijesna za mnogobrojne posjetitelje, koji su se do nedavno neprohodnom stazom, a sada prekrasnom šetnicom, od rta Sv. Nikola do prekrasne uvale Luka, a koja je nazvana "Staza Stjepana Hausera" prošetali do mora.

Netaknuti prirodni ambijent

Mnogi od njih su prvi put bili u ovom kraju, i prvi put vidjeli ovu prekrasnu uvalu. Na samom početku sve prisutne je pozdravio načelnik općine Marčana Predrag Pliško, a iako je publika već bila očarana ljepotom uvale i netaknutim prirodnim ambijentom, ono što je uslijedilo nadmašilo je njihova očekivanje. Čarolija je započela s prvim zvukovima violončela, kojim je gost iznenađenja - Stjepan Hauser odsvirao Bacha, te tom kompozicijom i službeno otvorio šetnicu od uvale Kalavojna, do Sv. Nikole.

Klapa Rišpet, i Ivo Amulić oduševili su svojim skladbama, te ovu čarobnu večer, pretvorili u događaj koji će se uvelike prepričavati i sigurno obilježiti ovogodišnji program Rakljanskog kulturnog Ljeta. Posebnost ovoj večeri dala je i Jelena Rozga, ili kako ju je Ivo Amulić najavio - "rakljanska nevista". Rozga je s  klapom Rišpet otpjevala "Prsti zapleteni"“ , no na nagovor mnogobrojne publike otpjevala je još dvije pjesme, i ostavila klapu da ovu večer dovede do samog završetka. Dio publike je koncert pratio s mora, pa su se tako na samom završetku koncerta s mnogobrojnih brodova koji su bili usidreni u uvali, začuli zvukovi sirene, a zapaljene su i baklje, tako da je ovaj događaj dobio i svoju veličanstvenu završnicu.

Tradicionalno okupljanje klapa

Na samom završetku, organizatori su obećali da će se ova manifestacija nastaviti, te da će ovo postati tradicionalno okupljanje klapa u Raklju.

Slijede Nola, Radojka Šverko, Lidija Percan i Vesna Nežić Ružić

U nastavku Rakljanskog kulturnog Ljeta već ove srijede u 21.30 sati počinje projekcija filma koji je snimljen u Raklju u proteklih mjesec dana, uz nastup grupe Nola. Slijedi koncert Radojke Šverko, Lidije Percan i Vesne Nežić-Ružić, koji bi se trebao održati u Raklju na Sv. Agnjiji 11. kolovoza s početkom u 20.30 sati. (L. SLIJEPČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter