Uz jednu ulaznicu jedi koliko želiš!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Četvrto izdanje pazinskog Festivala palačinki održat će se u subotu 2. prosinca u pazinskoj školsko-gradskoj sportskoj dvorani, a program festivala i pratećih sadržaja na konferenciji za novinare predstavili su Meri Simičić Beato, voditeljica festivala, Dora Rizvić iz pazinske gradske uprave, Sanja Kantaruti, direktorica Turističke zajednice središnje Istre, Alison Merlić, tajnica pazinskog Udruženja obrtnika te Samanta Grizila Tomišić direktorica tvrtke Pazin sport. Posebni gosti bili su pobjednici kulinarskog showa "Tri, dva, jedan… kuhaj!" Martin Špaček i Kristijan Benić.

Spremni za nove rekorde

Ovogodišnji Festival palačinki donosi tri velike novosti u odnosu na njegova ranija izdanja: iz Spomen doma gdje se dosad održavao preseljen je u mnogo veću sportsku dvoranu; umjesto bonova za palačinke uvodi se načelo "jedi koliko želiš" odnosno s plaćenom ulaznicom od 30 kuna posjetitelji će moći kušati sve ponuđene palačinke; i kao treća novost, umjesto zasebnih kuhinja ove se godine uvodi petnaestak poslužiteljskih "pultova" gdje će se na svakom nuditi samo jedna vrsta palačinki, što bi trebalo smanjiti vrijeme čekanja.

Lani je pazinski Festival palačinki pohodilo 5.000 posjetitelja za koje je bilo pripremljeno oko 15.000 palačinki, a ove će godine pripremljena logistika biti spremna i za nove rekorde. Uz raznolike i atraktivne palačinke koje će spremati istarski kuhari i ugostitelji, na ovogodišnjem će se Festivalu promovirati i dvije kreacije pazinskih pobjednika popularnog TV-showa "Tri, dva, jedan, kuhaj!": Martin Špaček pripremat će slanu "Istarsku palačinku" sa špinatom, pancetom, kobasicama, maslinama, skutom, jajem, ljubičastim lukom i bijelim vinom; dok će Kristijan Benić pripremati "Pazinsku palačinku" s medom, jabukama, orasima i pazinskim cukerančićem.

Brojni prateći programi

Od pratećih programa planirane su radionice za djecu, predstave, nastup mađioničara, gejmerski kutak, kroz cijeli dan u dvorani će se odvijati zabavni program, a u 19 sati nakon zatvaranja sajma slijedi koncert Maje Šuput i grupe Night express. Pratećih programa bit će i u gradu: uz predočenje ulaznice na Festival palačinki, u 17 pazinskih dućana moći će se iskoristiti prigodni popust; pazinski muzeji i kino također nude popust na ulaznice, a tog će vikenda i svi pazinski ugostitelji nuditi vlastite kreativne palačinke po promotivnim cijenama. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter