Uz izgradnju kružnog toka, radi se i nova javna rasvjeta

Radnici ubrzano rade na gradilištu Santoriove ulice (D. ŠTIFANIĆ)
Radnici ubrzano rade na gradilištu Santoriove ulice (D. ŠTIFANIĆ)

Počinje nova školska godina za koju se u Puli priprema više od 600 prvašića i nekoliko tisuća drugih školaraca. No, ta činjenica muči i radnike oko škola koji se ipak moraju prilagoditi novom režimu, većoj gužvi, prometu i ostalom čega tijekom ljetne pauze nije bilo. Ove godine to se ponajprije odnosi na Santoriovu ulicu gdje se upravo i počelo kopati sa zadnjim školskim zvonom u lipnju, a potom su radovi ubrzani da bi što prije bili gotovi.

Priključivanje na vodu

Kako smo imali priliku nedavno čuti i na samom gradilištu, bit će možda gotovi i prije roka, no najvažnije je da se za početak djeci omogući nesmetani dolazak do škole.

- U dogovoru s Talijanskom osnovnom školom "Giuseppina Martinuzzi" i Talijanskom srednjom školom "Dante Alighieri", izvođači radova će radi njihovih učenika, a prije nego krenu s nastavom, urediti pješačke pristupe školama preko parkirališta na početku Santoriove ulice. Dio metalne ograde koja odvaja parkiralište škole od javne površine će se ukloniti te će se izvršiti uređenje pješačkog pristupa, a postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija dodatno će doprinijeti sigurnosti prometovanja, kažu nadležni u Gradu Puli.

Radovi na rekonstrukciji Santoriove ulice, inače, u punom su jeku i odvijaju se planiranom dinamikom. Započeli su 8. lipnja ove godine i do današnjeg dana položeni su kolektori oborinske odvodnje u dužiti od 508 metara, sanitarne odvodnje u dužini od 516 metara te vodovodna mreža u dužini od 565 metara. Osim toga, radovima je obuhvaćena i izgradnja kružnog toka, dvaju autobusnih ugibališta te nova javna rasvjeta, kažu nadležni u Gradu Puli.

Veći dio radova, nastavljaju, izvršen je na zamjeni slabo nosivog temeljnog tla prometnice te je ugrađeno i oko 50 posto rubnjaka u dijelu od Talijanske srednje škole "Dante Alighieri" do Coattove ulice. Ugrađeno je i svih 38 slivnika, četiri kišna preljeva te kućni priključci na sanitarnu kanalizaciju.

- Osim radova na betoniranju 13 temelja za stupove javne rasvjete, u tijeku je i ispitivanja uzoraka vode te će se od idućeg tjedna započeti s izvođenjem kućnih priključaka. Usporedno s ovim, teku i radovi na izgradnji retencije za prihvat oborinske vode parkirališta buduće pulske Opće bolnice, a te radove izvodi Zagreb gradnja d.o.o.. Uslijedit će i radovi na izgradnji crpne stanice uz retenciju koja će biti priključena na sustav novoizgrađene oborinske odvodnje, pojašnjavaju obimne radove u Gradu. (Borka PETROVIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter