Uz dobru glazbu i veliko srce za pomoć potrebitima

Ilustracija (Arhiva GI/M. ANGELINI)
Ilustracija (Arhiva GI/M. ANGELINI)

U Domu hrvatskih branitelja preksinoć je održan dobrotvorni koncert "Hoćemo - 
Možemo 2017.", na kojem su u organizaciji Inner Wheel Cluba iz Pule te u suradnji s Glazbenom školom Ivana Matetića Ronjgova nastupili učenici i profesori ove škole. Cilj je bio sakupiti sredstva za potrebe prve socijalne trgovine u Puli koju je pokrenula udruga Pokret za čovjeka i koja je otvorena 15. travnja na trgu Prve istarske brigade 16. 

Suradnja duga 18 godina

Ljubitelji dobre glazbe i velikog srca tako su se odazvali i kupnjom ulaznice pomogli ovoj plemenitoj akciji, a koliko je sredstava sakupljeno bit će obznanjeno kroz 15-ak dana.

Predsjednica Inner Wheel Cluba Danijela Križman Pavlović govorila je o njihovim dosadašnjim, ali i budućim akcijama te je podsjetila da su do sada, u ovih 18 godina, sakupili 840 tisuća kuna za razne ustanove koje se brinu o potrebitima. Ujedno se zahvalila Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova s kojom tako dobro surađuju a 
kako je bio riječ o njihovom 18. koncertu u suradnji s Inner Wheelom, radi se o brojci s kojom se inače označava punoljetnost, poklonit će im klavirsku stolicu na hidrauliku.

- Humanost našeg društva ogleda se u odnosu prema onima koji su potrebiti, rekla je Križman Pavlović.

Zahvale je uputio i Dario Benčić iz udruge Pokret za čovjeka koji je podsjetio da je priča o prvoj socijalnoj trgovini u Puli započela još rujna 2015. kada je četvero ljudi 
odlučilo osnovati udrugu i posvetiti se borbi protiv siromaštva i socijalne nepravde, napomenuvši da je socijalna slika Istre tužna, iako to sa strane ne izgleda tako. Broj ljudi koji im se javlja svakodnevno raste i oni bi im voljeli svima pomoći. 

- Siromaštvo nije sramota i nije izbor, rekao je Benčić napomenuvši da se mnogi 
siromaštva srame. Na kraju je uputio još jednu važnu poruku: "Ne bacajte hranu. To nekome može biti jedini obrok koji će u tom danu pojesti."

Klasični repertoar

Koncert su prvi put u ovih 18 godina otvorili predškolarci, u suradnji s učenicima i profesorima iz škole, a koncertnu priču zaokružio je Puhački orkestar škole pod ravnanjem Denisa Goldina. 

Koncertom je dominirao klasični repertoar, a nastupili su još i učenici Giulia Škatar, Ana 
Kanižaj, Matija Vlašić, Noel Vretenar, Vice Kunjašić, Filip Alessio, Vilma Grazia Žmak, Benjamin Šuran, Ana Hrvatin, Tin Glavočević, Ivan Šugar, Davorin Grgić, Romina Legović i Monika Popović te profesorice Sandra Burić, Aleksandra Golojka, Maša Pavićević, Jadranka Celić Bernaz i Karmen Antunović. Točke su pripremili profesori Danijela Pamić Ulemek, Fabio Jurić, Milan Grbić, Arduino Malpera, Denis Goldin, Mariza Burić, Giorgio Sugar, Maja 
Petrović, Goran Benevrkić i Karmen Anrunović. 

Publika je oduševljeno ispratila sve izvođače koji su se morali vraćati na dodatni naklon i tako dobrim vibracijama ispunili večer, a program je vodila Rossana Matejčić 
Miljević.

Akcija još uvijek traje i račun još nije zatvoren pa svi zainteresirani mogu pomoći uplatom na poseban žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb. Kao naziv primatelja treba navesti "Hoćemo - Možemo 2017.", adresa primatelja je Stoja 4, Pula; IBAN: HR50 2340 0091 5108 57361; s naznakom "za humanitarnu akciju". (Mladen RADIĆ)





Podijeli: Facebook Twiter