Uvodi se novi sustav naplate parkiranja u Poreču

Ulaz u veliko gradsko parkiralište
Ulaz u veliko gradsko parkiralište

U ponedjeljak, 23. svibnja počeli su radovi na uvođenju novog sustava kontrole i naplate parkiranja na velikom gradskom parkiralištu u predviđenom trajanju od 30 dana. Zbog dinamike i zahtjevnog planiranja radova, pojedini ulazni i izlazni terminali će tokom dana biti povremeno zatvoreni za promet. Novi sustav zamijenit će postojeće beskontaktne kartice, a samo korištenje parkirališta automatizirat će se na način očitavanja registarskih oznaka vozila svih korisnika. Najavilo je to porečko poduzeće Usluga.

Privremena regulacija gradskog prometa

Istodobno počinju radovi i na uvođenju novog sustava kontrole i naplate parkiranja na parkiralištu Vrtovi u trajanju od 20 dana. Postojeći ulaz i izlaz tijekom odvijanja radova bit će zatvoren, dok će u isto vrijeme biti omogućen privremeni pomoćni. Trenutačni način kontrole i naplate na parkiralištu putem parkomata zamijenit će se novim automatiziranim sustavom zatvorenih parkirališta putem ulazno izlaznih terminala. Za očekivati je da će ulazak i izlazak s navedenih parkirališta biti usporen. Zato neka građani budu razumljivi i strpljivi te neka poštuju privremenu regulaciju prometa na ulazu i izlazu sa parkirališta, poručuju iz komunalnog poduzeća Usluga.

O svim dodatnim aktivnostima i potrebnim informacijama Usluga Poreč će pravovremeno i redovito obavještavati javnost putem svojih web stranica.

Nazvali smo poduzeće Usluga ne bi li provjerili informaciju. S druge strane nam se javila uvijek ista osoba, radnika koji radi na video nadzoru gradskog parkirališta i koji nije upoznat sa dinamikom radova. Pitali smo ga da li će radovi trajati trideset dana a on odgovorio da ne zna o čemu govorimo ali da je čuo, sasvim neformalno, kako će sve biti riješeno u jednom danu.

Radovi će trajati oko mjesec dana

Sad, u cilju točnog definiranja informacija pozvali smo središnjicu Usluge i tek tada smo dobili pravi odgovor. Dakle, radovi će uistinu trajati oko mjesec dana. Tijekom radova doći će do privremenih i kratkotrajnih prekida rada rampi što će polučiti nešto duže čekanje za ulaz i za izlaz. U tih tridesetak dana jedan će dan cijeli sustav biti isključen, podići će se rampe i tog dana gradsko će parkiralište biti otvoreno za sve, neće biti naplate a sve u cilju obavljanja poslova promjene sustava. Radnik na video nadzoru odnosio se u odgovoru upravo na tog dana koji će za njega biti neradni. Djelatnici Usluge rekli su nam da će provjeriti ponuđene telefonske brojeve kako bi ipak građanima stavili na raspolaganje broj putem kojeg će moći dobiti pravi i korektni odgovor na sva upita kojih će svakako biti. (Elio VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter