Uvodi se linija Trst - Cres - Lošinj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gliseri brodske kompanije Ustica Lines koji povezuju Trst s Piranom, Porecom i Rovinjom svakoga dana, osim ponedjeljkom, nastavit ce s vožnjom do 10. listopada, odnosno do dana kada se u Trstu održava jedrilicarska regata Barcolana.

Odluka brodara o produženju sezone rezultat je, tvrde u Trstu, dobrih poslovnih rezultata. Naime, nakon što je 2008. godine, kada je nakon šest godina pauze obnovljena morska linija, postignuta brojka od deset tisuca prevezenih putnika, u 2009. godini broj putnika povecao se na 22 tisuce, a ove je godine, cini se, ta brojka cak i premašena.

Valja podsjetiti da se morska veza izmedu Trsta i Istre održava novcanim dotacijama regije Friuli-Venezia Giulia koja je uspjela ishoditi dozvolu od Europske unije, koja inace strogo ogranicava državne, odnosno javne dotacije gospodarstvenicima.

S obzirom na dobre poslovne rezultate, Ustica Lines namjerava iduce godine vratiti morsku liniju s Cresom i Lošinjom jer tvrde da medu putnicima vlada iznimno zanimanje za kvarnerske otoke. Linija Trst - Lošinj proradila je prvi put u 2002. godini: povratna karta je tada koštala 110 eura, a vožnja je trajala cetiri sata, no iste je godine zbog financijskih problema veza prekinuta.


Podijeli: Facebook Twiter