Uvodi se jednosmjerni promet u dijelu Jeretove

Unatoč znaku zabrane, duž Jeretove parkirana su vozila (Danilo MEMEDOVIĆ)
Unatoč znaku zabrane, duž Jeretove parkirana su vozila (Danilo MEMEDOVIĆ)

"Uparkirao se prošli tjedan auto ispred prozora. I ja, po ustaljenoj praksi, dignem brisače! Navodno sam jedan iskrivio (moguće, teško išlo). Doleti vlasnik (ustvari sin od vlasnika koji navečer dolazi kod drugog klinca koji radi u hotelu) i počne galamit i zvoni nam svima po parlafonima (bilo nekih 23.30)…", počinje tako jedna od posljednjih anegdota stanara dijela Jeretove ulice, tik iza hotela Veli Jože, koji već godinama muku muče s nepropisnim parkiranjem vozila tamošnjih hotelskih gostiju pa im takve zgode nisu nimalo ugodne.

Policija upozorila hotel

"Ja na prozor. Kaže on meni: 'Razbio si mi brisač, sad zovem starog pa ćeš vidit' kad dođe!'. Ja sam zvao policiju (što ću se s njim sad prepucavati). Dođe policija i kaže tip meni: 'Slomio si brisač, sad ću dat vlasniku podatke da te tuži!'. Rekao ja: 'Nisam slomio!' Policajac me ni ne sluša... Kaže: 'Nek sud riješi!' Pitam ja: 'Oće li dobit on kaznu jer je ušao u ulicu sa zabranom prometa i stao mi na prozor?'; 'Šta ovdje je zabrana?' Kažem: 'Da!' Nije on ni gled'o... 'Zovite prometnu onda! Mi nismo prometna!' Eto, ja dogovorio s čovjekom i sad dolazi po pare za brisač s nosačem... Da me ne bi tužio! Zvao sam drugo veče' prometnu i pito ih ako će doći. Rekli su da ne stignu… Savjetovao mi je jedan prijatelj da skinem aplikaciju i šaljem slike svaki put direkt policiji pa da moraju doći. Isprobat ću to ovih dana. Uglavnom, ja opet dajem pare zbog hotela, sezona je odavna završila, a problemi su malo manji, ali jaaako malo", ispričao nam je pa gotovo svakodnevnu neugodnost stanar te ulice (podaci poznati redakciji) koji nam je prvi i ukazao da im se vozila, mahom gostiju hotela, parkiraju tik do prozora i na ulazu u zgradu tako da je pravo umijeće izaći, a starijim stanarima u kolicima i nemoguće.

Stoga smo i mi ponovno upitali nadležne u Puli i policiji razmišljaju li o rješavanju ovog problema. Iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU istarske dobili smo odgovor da je "policija upoznata s problematikom nepropisnog parkiranja vozila u Jeretovoj ulici u Puli te da je uputila inicijativu za rješavanje navedene problematike nadležnoj jedinici lokalne samouprave, odnosno Gradu Pula. Osim toga, policijski službenici skrenuli su pozornost odgovornim osobama obližnjeg hotela da upozore svoje goste na nepropisno parkiranje vozila u spomenutoj ulici", piše u odgovoru kojeg smo dobili iz PU istarske. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter