Uvođenje ćirilice za Vukovarce nije najvažnija tema

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uvođenje ćirilice, odnosno dvojezičnosti u Vukovar, treba odgoditi. Tako smatra 54,9 posto Vukovaraca obuhvaćenih istraživanjem koje za Novu TV provodi Ipsos puls Za trenutačno uvođenje dvojezičnosti izjasnilo se 27,4 posto anketiranih, a njih 11,8 posto smatra da dvojezičnost treba primijeniti, ali uz neka ograničenja. Za Vukovarce uvođenje ćirilice nije najvažnija tema.

Tek za svakog devetog Vukovarca to je jako važno pitanje, da se radi o važnom pitanju, ali i da ima drugih važnih pitanja misli njih 37,9 posto, a za svakog drugog to nije najvažnije pitanje.

Istraživanjem su propitani i izgledi kandidata na skorašnjim lokalnim izborima. Anekta prednost daje sadašnjem gradonačelniku Željku Sabi. U prvom bi krugu bio relativni pobjednik (47,1 posto glasova) nad HDZ-ovim kandidatom Ivanom Penavom (31,2 posto), a novi bi mandat Sabo izborio u drugom krugu. Pri kraju mandata građani Sabu ocjenjuju solidnom trojkom.

Prosječna mu je ocjena 3,3, a jasno je da ga mnogo bolje ocjenjuju birači SDP-a koji mu daju prosječnu ocjenu 4,2 nego birači HDZ-a koji mu daju 2,6. (T. PONOŠ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter