Uvjetne kazne Porecanima Prodanu i Galijotu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uvjetnom osudom na sedam mjeseci zatvora zbog oštecenja i uništenja tude imovine nepravomocnom presudom Opcinskog suda u Puli kažnjen je 20-godišnji Toni Prodan iz Poreca. Godinu dana stariji Marino Galijot, takoder iz Poreca, istom je presudom zbog teške krade dobio uvjetnu osudu na dva mjeseca zatvora.

Prodan je proglašen krivim jer je 20. kolovoza 2010. oko 5.45 sati na raskrižju Ulice Istarskog razvoda i Obale maršala Tita metalnom teleskopskom palicom udario po stražnjoj strani golfa u vlasništvu D. K., od cega je na vozilu nastalo udubljenje dužine tri centimetra. Tijekom sudenja je izjavio da je tada bio pijan i da je spreman nadoknaditi štetu vlasniku. Na izdržavanje sedmomjesecne zatvorske kazne 20-godišnji Porecan nece biti upucen ako u roku od dvije godine ne pocini novo kazneno djelo.

Marino Galijot (21) osuden je jer je 24. srpnja 2010. izmedu 18.30 i 19 sati ušao kroz prozor u sobu hotela Parentium u poreckoj Zelenoj laguni te ruskoj državljanki T. B. ukrao mobitel sa slušalicama i novcanik sa 760 ruskih rubalja. U zatvor Galijot nece ici ako u roku od jedne godine ne pocini novo kazneno djelo. Istom presudom, buduci da je državno odvjetništvo izmijenilo optužnicu, odbijena je optužba da je tešku kradu s Galijotom pocinio i Toni Prodan.

Galijot je naime u svojoj obrani rekao da su njih dvojica bili u kasinu hotela Parentium te da je on tamo izgubio 360 kuna, a taj novac nije smio potrošiti jer je bio s posla. Galijot je tvrdio da je, dok su se udaljavali od hotela, vidio da je na prvom katu hotela prozor otvoren na ventus pa je on krenuo prema hotelu dok je Prodan nastavio dalje. Nakon što je gošci iz Rusije ukrao neseser, stavio ga je u hlace i protrcao pored Prodana, kojemu o kradi nije ništa rekao.

Ubrzo nakon toga vidjeli su policiju i potrcali, pri cemu je Galijot bacio torbicu u grm. Tek naknadno je policijske inspektore odveo do tog grma, gdje su i pronašli torbicu.

Prodan osuden u slucaju "Bankomati", a sudi mu se i zbog silovanja


Toni Prodan na glavnu je raspravu na Opcinskom sudu u Puli doveden iz pritvora, u kojemu se nalazi zbog teških krada koje je s petoricom poznanika pocinio 28. sijecnja i 9. veljace prošle godine. Naime, na Opcinskom sudu u Porecu Prodan je u studenom lani nepravomocno osuden na dvije i pol godine zatvora zbog krade 279.500 kuna iz bankomata Erste banke u Tinjanu te bankomata Istarske kreditne banke u Svetom Lovrecu, iz kojeg je nestalo 27.500 kuna.

Na Županijskom sudu u Puli Toniju Prodanu se iza za javnost zatvorenih vrata sudi zbog optužbe da je pocinio kazneno djelo silovanja. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter