Uvjetna za turiranje po igralištu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadesetsedmogodišnji M. P. iz Muntica na Opcinskom je sudu u Puli zbog uništenja travnate površine na igralištima NK Muntica pravomocno osuden na tri mjeseca zatvora, ali mu je izrecena i uvjetna osuda pa u zatvor nece biti upucen ako u roku od godine dana ne pocini nova kaznena djela.

Sud je 27-godišnjaka proglasio krivim jer je izmedu 17.45 sati 23. veljace i 8.45 sati 24. veljace ove godine najprije automobilom fiat tipo turirao po pomocnom igralištu i okretao se pod rucnom kocnicom. Potom je presjekao žicanu ogradu koja odvaja pomocno od glavnog igrališta i na isti nacin nastavio turirati i uništavati travnjak.

Time je oba igrališta ucinio neupotrebljivima i pocinio kazneno djelo protiv imovine uništenjem i oštecenjem tude stvari. Pravomocnom presudom sud je naložio 27-godišnjaku da Nogometnom klubu Muntic nadoknadi štetu u iznosu od 3.000 kuna.

Optuženik je na sudskoj raspravi priznao krivnju i prihvatio uvjetnu tromjesecnu zatvorsku kaznu koju je predložilo Državno odvjetništvo. Sud je olakotnom ocijenio cinjenicu da je optuženik otac dvoje maloljetne djece, njegovu mladost te to što dosad nije osudivan.


Podijeli: Facebook Twiter