Uvjetna kazna: Bosanac krivotvorila dokumente

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo nije izmislio da je nekadašnja ravnateljica gradske bolnice Vesna Bosanac osuđena na četiri mjeseca zatvora, uvjetno na godinu dana.

Prema transkriptu koji je objavio Večernji list, Sabo je HDZ-ovki Mariji Budimir govorio i o tome da će zgaziti Vesnu Bosanac zato što se u izbornoj kampanji angažirala protiv njega, premda on šuti o tome da je ona 18. travnja prošle godine dobila zatvorsku kaznu pretvorenu u uvjetnu, zbog čega ne bi smjela obnašati dužnost ravnateljice.

Prije nekoliko dana Sabo nam je rekao da mu je jedan svjedok u suđenju protiv Vesne Bosanac otkrio da je ona osuđena zbog krivotvorenja nekih dokumenata, a da je službenu potvrdu, u formi pisanog zastupničkog pitanja, zatražio od ministra pravosuđa Orsata Miljenića. Vesna Bosanac tada je kao "gluposti i laži" okvalificirala navode iz transkripta, čak je napomenula da će se sa svojim odvjetnikom konzultirati "što dalje".

Ali, neosporna je činjenica da je Vesnu Bosanac, jedan od simbola herojskog otpora Vukovara 1991., Županijski sud 18. travnja prošle godine doista pravomoćno osudio na četiri mjeseca, uvjetno na godinu dana. Razlog je bila njezina odluke da se djelatnicima zaposlenim u Općoj bolnici Vukovar temeljem ugovora o djelu, dio plaća isplaćuje putem fiktivnih putnih naloga.

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je u lipnju 2006. optužnice protiv Vesne Bosanac, kao prvookrivljene, te blagajnika bolnice Damira Rutka, a 24. siječnja 2012. Općinski sud proglasio ih je krivima, ravnateljica bolnice osuđena je na osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, a blagajnik je dobio šest mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine. (D. CIGLENEČKI)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter