Uvjetima za stipendiju udovoljilo 199 studenata

Studenti su dobivali dodatne bodove za volontiranje
Studenti su dobivali dodatne bodove za volontiranje

Na internetskim stranicama Grada Pule objavljen je prijedlog liste za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2015./2016. Na listi se našlo čak 199 studenata koji su udovoljili traženim uvjetima te njih 29 koji nisu udovoljili. Podnositelji zahtjeva za dodjelu stipendije imaju sada pravo prigovora na ovaj prijedlog liste u roku od pet dana od dana objave, što znači do sredine idućeg tjedna.

Valja napomenuti da su studenti dobivali dodatne bodove zbog deficitarnih zanimanja, ali i za volontiranje. Tako je određeno da studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini volontirali najmanje 30 sati u ustanovama i udrugama civilnog društva koje su prepoznate kao organizacije koje rade za opće dobro (npr. Hrvatski crveni križ, Humanitarna mreža Grada Pule, domovi za stare i nemoćne na području Grada i sl.), dobivaju dodatna dva boda.

Pravo na stipendiju na preddiplomskom studiju mogli su ostvariti redovni studenti, državljani Republike Hrvatske, koji imaju prebivalište na području Grada Pule, a koji su u prethodnom školovanju ostvarili prosjek ocjena od najmanje 4,50 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi, najmanje 4,00 za svaku

godinu obrazovanja u srednjoj školi ako je upisan na studiju za zvanje koje je određeno kao deficitarno, za studente druge i treće godine najmanje 4,00 na prethodnoj akademskoj godini studija, najmanje 3,50 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je određeno kao deficitarno.

Pravo na stipendiju na diplomskom studiju mogao je ostvariti redovan student koji ima prebivalište na području Grada Pule, a koji je u prethodnom školovanju ostvario prosjek ocjena od najmanje 4,00 na prethodnoj akademskoj godini studija, a najmanje 3,50 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je određeno kao deficitarno.

U natječaju koji je raspisao Grad bila su navedena deficitarna zvanja koja su dobivena iz pulskog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a to su doktor medicine te magistri edukacije matematike, geografije, fizike, kemije i informatike.

Studenti koji imaju prigovor moraju ga podnijeti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti putem pisarnice Grada Pule, Stara Tržnica 2. tek nakon isteka roka za prigovore i donošenja odluka po prigovorima, gradonačelnik će donijeti odluku o dodjeli stipendija kojom će se odrediti broj, ali i visina stipendije. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter