Uvjerili je da je osvojila automobil pa joj zamalo oteli stan

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Zbog pokušaja prijevare Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je, nakon ispitivanja osumnjičenika, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvoje hrvatskih državljana, muškarca u dobi od 30 zbog pokušaja prijevare i krivotvorenja isprava te 25-godišnjakinje zbog pokušaja prijevare, izvijestilo je ODO Pula na službenim stranicama DORH-a.

Postoji osnovana sumnja da su oni 6. kolovoza 2015. u Puli, prema prethodnom dogovoru u nakani da se materijalno okoriste pokušali na prijevaru, odnosno bez ikakvog njihovog protudavanja, postati vlasnici stana oštećene žene. Tako je 25-godišnjakinja stupila u telefonski kontakt s oštećenom i predstavila joj se kao djelatnica jedne tvrtke te joj kazala da je u nekoj nagradnoj igri osvojila osobni automobil. No da bi preuzela automobil 25-godišnjakinja joj je kazala da mora potpisati određene dokumente te ju pozvala kod javnog bilježnika radi potpisivanja dokumentacije gdje da će je primiti njezin kolega. Kasnije istoga dana 30-godišnjak je "sretnoj dobitnici" predočio da svoj potpis stavlja na dokumentaciju vezanu za preuzimanjem automobila osvojenog u nagradnoj igri.

Državno odvjetništvo navodi da ju je time naveo da povjeruje da je osvojila osobni automobil u nagradnoj igri i naveo je da u tom uvjerenju potpiše dokumentaciju koju je on sastavio i to specijalnu punomoć kojom ga ovlašćuje da može potpuno slobodno raspolagati njezinim stanom, te izjavu da mu je prodala stan za 25.000,00 eura koje joj je osobno isplatio te da je on novi vlasnik stana.

Nakon toga je zajedno s oštećenom došao u ured javnog bilježnika da bi ovjerili potpise oštećenice. No neposredno prije ovjere dok je djelatnik javnobilježničkog ureda čitao dokumentaciju, oštećenica je shvatila da se ta dokumentacija ne odnosi na preuzimanje osobnog automobila u nagradnoj igri, nakon čega se 30-godišnjak udaljio. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter