Uvjeren sam da 13 neće za nas biti nesretan broj

U IŠČEKIVANJU "ZELENO-ŽUTOG" PRVIJENCA - Milan Đurić (R. GORŠIĆ/ CROPIX)
U IŠČEKIVANJU "ZELENO-ŽUTOG" PRVIJENCA - Milan Đurić (R. GORŠIĆ/ CROPIX)

Prvenstvena nepobjedivost "Drosine" u 2015. godini bit će sutra stavljena na veliku kušnju. Naime, posljednji poraz u Prvoj HNL u svom dvorištu nogometaši Istre 1961 upisali su 30. studenog prošle godine kad je Dinamo slavio s 4:0 pogocima Pjace, Soudanija, Fernandesa i Andrijaševića. Bio je to ujedno i oproštaj "zeleno-žutih" od "pulske bombonijere" za 2014. godinu, a kad su joj se nakon zimske stanke vratili, opet su ugostili Dinamo i opet pognute glave napustili teren. Bilo je to 11. veljače u prvom susretu četvrtfinala Hrvatskog kupa, utakmica je završila rezultatom 1:0, a strijelac za pobjedu "modrih" bio je Fernandes.

Nakon tog ogleda Puljani su 12 puta u 2015. godini na "Drosini" krenuli u lov na prvenstvene bodove i upisali pet pobjeda i sedam remija. Pokušao je taj pozitivni niz narušiti Dinamo u svom novom dolasku u Pulu 24. svibnja, opet je Fernandes bio "trn u oku" pulenima Igora Pamića, no pogodak Čileanca anulirao je Brazilac Jo za konačnih 1:1. Ono što su tada propustili, igrači Zorana Mamića pokušat će popraviti tri mjeseca kasnije, a da li će se 13 stvarno pokazati kao nesretan broj, ili će "Drosina" i nakon derbija sedmog kola ostati nepobjediva tvrđava, saznat ćemo sutra nešto prije 23 sata.

- Uvjeren sam da 13. utakmica neće za nas biti nesretna, da ćemo prijeći tu barijeru i nastaviti ovaj pozitivan niz - rekao je Milan Đurić, najkonstantniji igrač Istre 1961 priznavši i da nije praznovjeran te da nema nikakve rituale koje mora napraviti prije utakmice kako bi spriječio da nešto krene po krivu. - Gledao sam Dinamo u srijedu protiv Skenderbeua i stvarno je riječ o odličnoj momčadi s kvalitetnim pojedincima koji mogu napraviti prevagu, no i mi imamo dobru momčad, dobro smo radili ovaj tjedan i ako sutra na terenu pružimo svoj maksimum, možemo doći do pozitivnog rezultata. Bod ili tri? Protiv Dinama je svaki bod dobar, ipak je on dugogodišnji prvak, najbolja momčad u Hrvatskoj, no igramo kući, pred našom publikom te vjerujem u sebe i svoje suigrače i nadam se pobjedi. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter