Uvid u registar imat ce samo nadležna tijela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi ministar branitelja Vukovarac Fred Matic izjavio je u intervjuu za Glas Slavonije da treba razbiti famu koju šire oni koji se plaše objave registra branitelja.

- Nece to biti nikakav lov na vještice. Pravi branitelji zapravo i nemaju nikakav razlog za strah jer se mora jednom zauvijek raskrinkati one koji su doslovce preko tudih života i tudih rana ostvarili nešto što im ne pripada jer ova je zemlja bila dosta blagonaklona prema lopovima, kazao je Matic.

Naglasio je da ce onog trenutka kada se utvrdi da je netko nezakonito uživao neka prava ta prava biti ukinuta, a to znaci da ce se sve što je protuzakonito steceno morati vratiti, i to s kamatama.

- Ne želim da se ponovi pogreška iz Pancicevog razdoblja, gdje se na juriš pronalazilo lažne branitelje pa su oni na sudu zbog loše pripreme rješenja uspijevali dokazati ta svoja prava.

Želim sa strucnim službama, a pogotovo u suradnji s MORH-om i MUP-om, koji su izdali te potvrde, pripremiti cvrsta zakonska rješenja koja nece imati rupe. A uvid u registar imat ce iskljucivo nadležna državna tijela, naglasio je Matic.


Podijeli: Facebook Twiter