UVERTIRA ZA ZAGREB: Demoni vrijeđali i prijetili igračima Istre 1961


Nemilu uvertiru imala je današnja utakmica 33. kola Prve HNL između Istre 1961 i Zagreba. Nakon što po povratku pulskih nogometaša iz Zaprešića u srijedu navečer, poslije poraza (0:3) i devetnaeste uzastopne utakmice bez pobjede, nekolicina navijača "Demona" nije uspjela proći policijsku zaštitu i prići stadionu kako bi razgovarali s igračima, namjeru su uspješno ostvarili jučer.

Kako uspijevamo saznati, igrače Istre 1961 koji se nalaze u karanteni u pulskom hotelu "Histria" sinoć je ispred hotela dočekala skupina od dvadesetak mladića i na nimalo ugodan način iskazala što misli o njihovim igrama ove sezone. Igrači i stožer predvođeni trenerom Panadićem i kapetanom Ivešom pokušali su smiriti tenzije, s obzirom da se nalaze u karanteni jutros nisu željeli davati izjave za medije, ali navode da se uglavnom radilo o prijetećem, a ne o konstruktivnom razgovoru.

Navijačka "lekcija" potrajala je dvadesetak minuta, pozvana je i policija, a više informacija očekujemo kasnije tijekom dana i nakon same utakmice koja se od 15 sati igra na pulskom stadionu "Aldo Drosina". Do tada ostaje pitanje može li jedan ovakav ispad motivirajuće djelovati na psihološki ionako opterećenu i uzdrmanu momčad pred izrazito važan dvoboj u kojem bi u slučaju poraza prvoligaški status Istre 1961 postao upitan i prije odigravanja sad već sasvim izvjesnih kvalifikacijskih mečeva s viceprvakom Druge HNL. (Dameo RAMIĆ KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter